Brobygger – på tvers av kulturer

Brobygger 220514 10

Se på denne flotte gjengen! De er med i Brobygger. Det er et gratis lav terskel tilbud og åpen møteplass for ungdom fra 14 år og oppover. De møtes på Telemark Røde Kors hver torsdag fra 17.00 – 19.00. Det er i gjennomsnitt 18-25 ungdommer, som kommer på disse kveldene.

Denne kvelden er det representanter fra Nepal, Iran, Afghanistan, Ghana, Kenya, Palestina og Norge.

De har både inne og uteaktiviteter og temakvelder som fokuserer på IDENTITET, RESSURS OG MULIGHETER, som ungdommene har. De bagatelliserer ikke utfordringer, tvert imot… de ser på muligheter og prøver å se det positive i enhver situasjon.

Brobygger inviterer også foredragsholdere til å komme. Politi, Amathea osv har gjort dette og bevisstgjort ungdommene på forskjellige temaer.

Brobygger ønsker at ungdommene skal bli kjent med seg selv og andre og bli en BROBYGGER!

De har en egen facebookside, som du kan gå inn på ved å trykke på linken: Brobygger

Brobygger 220514 2

Gloria Leiyan jobber i Telemark Røde Kors og er en fantastisk initiativ rik dame, som har vært med på å starte og drive Brobygger.

Alle aktivitetene de setter i gang, har en mening bak seg. De jobber mye med holdnings arbeid fordi holdninger kan forandre handlinger. På Brobygger møtes ungdommer fra alle kulturer, bakgrunn og etnisitet. Alle er velkommen. De voksne frivillige i Røde Kors  har som mål å møte, se, inkludere og involvere hver eneste ungdom som kommer.

Ønsker du å bli frivillig, eller vite mer om hva Røde Kors gjør, trykk på linken:  Telemark Røde Kors>>

Her hos meg skal de jobbe med følelser og kreativitet… Jeg, Anita Bjørbekk, jobber med å bevisstgjøre følelser i oss, slik at vi kan integrere og forstå hvorfor vi reagerer som vi gjør.

Temaet for dagen er betydning av Brobygger og din drøm…

Jeg har to spørsmål til ungdommene, som de kan ha en intensjon om å male inn i bildet.

«Hva betyr Brobygger for deg?  

–         Trygghet
–         Å bli sett
–         Samhold
–         muligheter….osv

For noen er det første gang de er med på Brobygger, de kan bruke dette spørsmålet:

«Hva er din drøm, hva har du lyst til å bli?

–         Jobbe i Røde Kors
–         Fotballspiller
–         Sykepleier
–         Kunstner….osv

Bevisstgjør deg på denne følelsen. Ha en intensjon om å male følelsen inn i bildet.

På slutten av dagen skal du vise frem bildet ditt og ha et lite foredrag på ca 1 minutt hvor du forteller hvorfor akkurat denne følelsen er viktig for deg.»

Brobygger får da en Collage – mange bilder som er basert ut fra hver enkelt sin viktigste positive følelse.

Vi samler alle lerretene og setter sammen alle bildene og hva tror dere resultatet blir? Jo, et helhetlig bilde som viser BETYDNINGEN og/eller DRØMMENE til Ungdommene som er med i Brobygger.

Brobygger 220514

Se så fint det er dekket på… spennende å se hvordan de hvite lerretene blir til slutt… og drømmene…

Brobygger 220514 3

Siden ikke alle kjenner hverandre, har vi en rask introduksjons runde hvor ungdommene forteller litt om seg selv.

Brobygger 220514 4

Det er utrolig spennende å ha så mange fantastiske undommer på kurs… Jeg forteller hva de to spørsmålene er og forklarer litt om fremgangsmåten til Decoupage… lime servietter på lerret og male etterpå.

Brobygger 220514 5

Det er et stort utvalg av servietter og farger, så det er ikke så lett å velge… kikke litt… se hva andre gjør…

Brobygger 220514 6

«Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og glemmer tid og sted et øyeblikk.

Å gjøre noe sammen med andre, fører til at vi øker vår energi og glede, vi inspirerer hverandre og det er noe som skjer med oss, akkurat som om det er en energi, som bare blir sterkere og sterkere i løpet av den tiden vi er kreative sammen. Det å tilbringe tid sammen med mennesker, som har samme interesse og mål og dele noe positivt, gjør meg glad og jeg er sikker på, at det også gjør andre glade!»

Brobygger 220514 7

Stort utvalg av servietter… Farger er viktig… Hvilken farge liker du?

Brobygger 220514 11

Det er spennende å se hvor forskjellige vi er… Det blir laget bilder i alle farger…

Brobygger 220514 8

Så var det tid for å vise frem bildene og fortelle hva brobygger betyr for deg og/eller hva er din drøm?

Det kom frem mange fine foredrag…Noen hadde valgt et av temaene, mens andre hadde tatt med begge. Det var litt skummelt å fortelle om sitt valg for noen, men alle våget seg inn i frykten og utfordret seg selv…utrolig modig gjort…

Drømmer…Minner fra Norge, lykkelig hele tiden, huske kaffe, følt seg elsket, følt seg hjemme i Skien… frykt og vanskelige ting på den ene siden, kjærlighet og samhold på den andre siden, har oppnådd drøm om å besøke Eifeltårnet og gå på ski… ønske om å bli statsminister i Norge, solidaritet, Brobygger spille sjakk og kebab på bordet og høre på Gloria snakker, Politikk…Brandenburger tor, vin og Eifeltårnet…fotballspiller…glede, kultur og reise rundt i verden…drøm, reise, jobbe med dyr og inn i militæret…ærlighet og kjærlighet i brobygger…glad i natur og skog og høst og vår…glad i å være en brobygger…glad i ballonger, katter og dikt…vite at englene er alltid med deg, masse smågleder ved brobygger og skape drømmer…tørre å ha frihet til å gjøre ting du egentlig ikke tør å gjøre…finne den perfekte reise i musikk og kaffe…

Brobygger 220514 9

Her er to delegater, Nepalese Yd Ram Arati  og Ram Sth, fra Nepal som har vært i Norge i ca et år. De forteller om sine opplevelser og møter med mennesker og kulturer og det ble et tåredryppende innslag på slutten av dagen, siden det ble holdt en liten avslutning fordi de skal reise hjem til Nepal i løpet av et par uker. De er så takknemlige for et fantastisk år i Røde Kors og Brobygger.

Målet om å møte, se, inkludere og involvere hver eneste ungdom, som kommer, ble nådd i kveld også. Jeg både tror og håper at alle som var på kurs i kveld følte dette. Det var en fantastisk fin gjeng, som jeg vet vi kommer til å høre og se i fremtiden… Det var mange flotte og store drømmer som kom frem i kveld. Jeg, Anita Bjørbekk, håper at hver enkelt får sin drøm oppfylt…

Tusen takk til Gloria Leiyan og alle dere flotte ungdommer, for at dere ville komme på et Kreativt kurs hos meg… Det er jeg, Anita Bjørbekk,  veldig takknemlig for…

Ta gjerne kontakt om du ønsker å bli med på et kurs, for å bevisstgjøre deg og dine kolleger på hvor viktige dere er for hverandre og hvordan samspillet dere imellom fungerer.

<<Kontakt