Påfyll lag – Der du bor Grenland

Påfyll Lag der du bor_redigerad-1

To fantastiske karer som gir PÅFYLL til nærmiljøet!

Karl Fredrik Kittilsen og Gisle Lunde er to fantastiske og inspirerende karer som startet Der du bor – Grenland i 2008, det er en nærmiljøorganisasjon som arbeider for gode lokalsamfunn.

Bøle, Herøya, Moflata, klyve og Gulset Nærmiljøsenter er med i Der du bor – Grenland.

De har blant annet startet:

  • Påfyll lag, på Gulsetsenteret og Brotorvet
  • «Trivsel og Helse for generasjoner»
  • Etter Skoletid på Moflata, Gulset og Herøya
  • MiljøTreff på Gulsetsenteret
  • Familiemiddag på Klyve
  • Grenlandsmarsjen m.m.

Vil du vite med om deres aktiviteter eller være med som frivillig, kan du kontakte dem på post@derdubor.org  eller ringe     tlf 911 35 095. Nettsiden er www.derdubor.org

 

Påfyll Lag der du bor 2_redigerad-1

Jeg traff Gisle Lunde på et Nav møte hvor han fortalte om Påfyll. Det er et tilbud til arbeidsledige hvor de kan komme kl 9.00 hver tirsdag på Gulsetsenteret. Der får de kaffe, kan lese aviser eller bare snakke sammen med andre i samme situasjon. Det kommer inspirerende foredragsholdere fra privat og og offentlig sektor som forteller sin historie og så er det en fast gåtur til Åletjern hvor du får sitte ute i naturen og spise en nydelig lunsj.

Dette er et fantastisk tilbud til å komme i gang om morgenen, få et sosialt nettverk og påfyll for den som er arbeidsledig. Du får kreativt og sosialt innhold og kan hente inn mye energi og frisk luft når du går på tur. 

Gisle spurte om jeg ville holde et kreativt foredrag denne tirsdagen, og det ville jeg gjerne.

Jeg fortalte litt om meg selv og hva mine kreative prosjekter er, men dagen besto mest av Decoupage – å lime servietter på lerret og male etterpå.

Siden alle som kommer til Påfyll er arbeidsledige hadde jeg dette spørsmålet til dem før vi begynte å male.

«hva er din drøm, hva har du lyst til å jobbe med?

Bevisstgjør deg på denne følelsen og ha en intensjon om å male følelsen inn i bildet.

På slutten av dagen skal du vise frem bildet ditt og ha et lite foredrag på ca 1 minutt hvor du forteller hvorfor akkurat denne følelsen er viktig for deg.»

Da får du bevisstgjort noe som du i hverdagen kanskje ikke tenker over. Du får bevisstgjort din drøm og det kan gi deg en positiv følelse som kan få deg til å hente opp energi slik at du får overskudd til å gå for den jobben du drømmer om … Gi deg selv positive tanker og følelser og start med å  skape det livet du ønsker å leve.

Påfyll Lag der du bor 3_redigerad-1

Male og lime i flotte farger…

Påfyll Lag der du bor 4_redigerad-1
Klippe i alle fasonger og varianter…

Påfyll Lag der du bor 5_redigerad-1

Dette var virkelig en flott gjeng, og det ble mange gode samtaler utover dagen… det går som regel lettere å bli kjent med andre og snakke sammen når vi er kreative og i dag var ingen unntak.

«Jeg ønsker å leve min drøm og å hjelpe andre til å finne og leve sin!»