Romart2015…Den gule fargen skinner

Den gule fargen skinner i Roma, Italia. For meg betyr den gule fargen glede i hverdagen og det å få lov til å bli med på Romart2015 gir meg virkelig glede… en glede så stor at jeg føler at jeg skinner…

«Jeg elsker å være med på utstillinger og å reise –  det gir glede i min hverdag»

20150516_193405

Ved å tørre å utfordre meg selv, være meg selv og å bli synlig har det ført til at mange av mine drømmer har gått i oppfyllelse. Jeg har møtt fantastiske mennesker som har samme drøm som meg og sammen ønsker vi å løfte opp og hjelpe hverandre slik at vi alle kan nå vår drøm… hvorfor unne seg mindre?

 

Roma2_

ROMART2015 har et motto… kunst er for alle… det er jeg helt enig i!

 

Roma3_redigerad-1

Her er det representert mer enn 400 kunstnere fra 50 forskjellige nasjoner.

 

Roma4_redigerad-1

Dette er helt fantastisk gøy! Tenk å kunne stå oppe og se ut over alle de vakre kunstverkene som er med i Romart2015… og jeg er med her… en drøm som er blitt virkelig! Det er ikke rart at jeg skinner av glede!

 

Roma5_redigerad-1

Katalogen var veldig flott og det er en ære å være representert i den!

 

Roma6_redigerad-1

På leting etter de to bildene som jeg har utstilt her… Hvor er de tro? Har de kommet frem?
Det skjer jo stadig noe, bildene mine ble stopper i Tollen… men det ordnet seg med få timers margin og med god hjelp fra Michela Bertazzo og de andre ansatte i Romart2015

 

Roma7_redigerad-2

Utrolig gøy å snakke med de som kom for å se utstillingen…. denne vakre damen ønsket å male slik jeg gjør og jeg fortalte henne hvordan jeg arbeider.

«Ved å inspirere og hjelpe hverandre kan alle drømmer bli til virkelighet, vi må bare tørre å vise frem og fortelle andre om drømmen vår!» Jeg har begynt – tør du å bli med?

 

Roma8_redigerad-1

Morsomt å se at mange fotograferte bildene mine… og at alle mine visittkort ble revet bort… spennende tider… Håper noen gallerier tar kontakt slik at jeg kan reise enda mer ut i den store verden og skinne…

 

Roma28_redigerad-1

«Du har valgt den vanskeligste dagen å komme ut til Fiera de Roma på», sier Moheb Wadaie… Det er buss, tog og metro streik i dag…

Men Moheb Wadaie ordet opp og han ringte en privat sjåfør. Kort tid etter kom Pietro Fuoco og han både kjørte oss ut og hentet oss igjen på Fiera de Roma. Det tar ca 45  minutter ut til Fiera de Roma…

Her møtte vi virkelig to reddende engler…
Roma40

Slapper av litt på hotellet.

 

20150515_111619 2

Colosseum er et amfiteater i Roma i Italia. Det regnes som et av de mest kjente og imponerende byggverkene i hele verden. Colosseum ble påbegynt av keiser Vespasian i 72 e. Kr. Den øverste 4. etasjen ble bygget av Titus, og amfiteateret ble innviet i år 80.

Anlegget hadde marmorbenker med sitteplass til over 50 000 tilskuere, ordnet etter rang, slik at de minst betydningsfulle – som kvinnene – satt øverst. Nærmest arenaen var det en losje for keiseren, hans familie og vestalinnene. Senatorene satt også nederst. Alle fikk nummererte plasser. Billettene var trebrikker, der inngang, midtgang, rad og setenummer var risset inn. Systemet var så vellykket at opptil 70 000 mennesker kunne komme seg ut eller inn på få minutter. Noen bedre ordning er aldri funnet, slik at Colosseum er blitt prototypen for moderne sportsarenaer. (-Wikipedia)

 

20150515_122827

Roma er en vakker by… og kalles «den evige stad»
20150516_135310

Peterskirken i Vatikanet, San Pietro in Vaticano, i Roma er kristendommens største monument. Apostelen Peter som ble korsfestet under keiser Nero, ligger antageligvis begravet under kirken.

 

roma9_redigerad-1
Jeg hadde tatt med meg T-skjorter og caps med et av bildene som var representert på Romart2015. Rainbow valley tok seg flott ut på sort. Navnet mitt og galleri AB var også skrevet på.

 

Roma10_redigerad-1
En flott start på dagen… ut til Romart2015, Fiera de Roma og reklamere!

Det skapte oppmerksomhet… og mange ønsket seg en t-skjorte og caps… det er flere av disse som ble igjen i Italia… Jeg fikk positive tilbakemeldinger fra mange som synes det var en flott ide… og jeg ble synlig.

 

Roma11_redigerad-1
For å komme ut til Fiera de Roma måtte vi først ta undergrunn, tog og deretter buss… det kunne ta alt fra en til halvannen time… men det er gøy på reisefot… energien høy og glimtet i øyet ikke langt unna.

 

Roma12_redigerad-1

 

Roma13_redigerad-1
Vi var en utrolig flott gjeng og fant på mange spillopper. Denne turen var rett og slett helt fantastisk på alle måter. Tusen takk til min mamma Aud Håland, tvillingsøster Heidi Bjørbekk og kusine Mona Langelid for den rausheten dere har gitt meg ved å heie meg frem. Min vakre familie… jeg er så glad i dere og takknemlig!

En av pressefotografene synes at dette var en fantastisk flott ide og tok mange bilder av ryggen min med Rainbow valley bildet bak… skal se at jeg er representert i et magasin eller avis i Roma??? Morsomt var det iallefall.

Roma39_redigerad-1

 

Roma14_redigerad-1
En stolt dame som skinner som solen…

 

20150516_194211

Det er representert mange forskjellige uttrykksformer på Romart2015. Malerier, fotografier, skulpturer, smykker, bøker, musikk og mye mer…

 

Roma23_redigerad-1

Hm… interessant vinkling på diverse malerier… mange metaforer å se her…

 

Roma26_redigerad-1

Flotte kunstverk…

 

Roma24_redigerad-1

Tim Taylor har laget et morsomt og kreativt kunstverk… «Night Light» som har fantastiske farger, lyset skinner av denne kreasjonen. Tim forteller at det er barna som er mest opptatt av hans kunstverk på Romart2015… Det er jo supert! Barn forteller akkurat som det er… gratulere Tim for kanskje den mest lekne kunsten i utstillingen. Tim har også mange flotte malerier malt med ultraviolett lys… dette var helt nytt for meg… morsomt og litt annerledes.

 

Roma25_redigerad-1

Denne er også morsom… konkurrerer med Tim Allen om den mest lekne prisen… gøy for barna… iallefall om du er tre-fire år…

 

Roma35 - Kopi

Trevifontenen, Fontana di Trevi, er den største og mest berømte fontenen i Roma. Fontenen fra barokken er vel 26 meter bred og 20 meter høy. Dersom du er her bør du følge legenden og kaste en mynt over skulderen i fontenen. Dette vil bringe lykke og sikre at en får se Trevifontenen igjen seinere i livet.

 

fontenebruk - Kopi

Piazza Navona er en plass i Roma. Fontana del Nettuno, Neptunfontenen, tidligere kjent som Calderari, står på den nordlige enden av plassen og ble reist i 1576 av Della Porto. Selve statuen består av Neptun som kjemper med en blekksprut og han er omringet av havnymfer.

 

Roma33 - Kopi

Pantheon… Alle guders tempel, er en av de best bevarte bygninger og mest betydningsfulle monumenter fra den romerske keisertidsarkitektur

 

Roma34_redigerad-1

Pantheon…

20150516_193156

 

Roma41_redigerad-1

På Romart2015 var det også representert musikk… Frederico Poggipollini holder konsert fra hans siste album, Black.

 

Roma15_redigerad-1

Hi hi… ja, det var mange som spurte om damene jobbet på Romart2015… det kan jo se ut som en uniform…

 

roma17_redigerad-1

Vi fikk anbefalt å spise fettuccine Alfredo style på Il Vero Alfredo… det var helt nydelig… og med en Panna cotta med jordbær til dessert var alle meget fornøyde.

 

20150516_223243

SpansketrappenScalinata di Spagna, er designet av Francesco De Sanctis på 1600-tallet og meningen var å forbinde kirken Trinità dei Monti med Piazza de Spagne ved hjelp av en trapp. Dette er et av de mest populære turistattraksjonene i Roma.

Roma16_redigerad-1

Den gule fargen skinner i Roma…

 

Roma20__redigerad-1

17 mai… Norges nasjonaldag og bursdagen til min mamma. Vi feiret dette med blomster og flagg ved frokostbordet. Flagget var med oss hele dagen…

 

Roma19__2

Piazza Navona… Bare det å gå i gatene i Roma er en vernissage i seg selv… den evige stad er virkelig både kunstnerisk og vakker…

 

Roma38_redigerad-1

Morsomt med selfie… hvor du kan se bildene som er rett forut for mine bilder.

 

Roma31

 

Roma30_redigerad-1

Her står jeg sammen med Michela Bertazzo, hun er Sales Executive Manager og President for Artiamo Events som organiserer Den Internasjonale Utstillingen av Kunst og Kultur Romart 2015. Tusen takk til Michela for all den gode hjelpen hun har gitt meg.

Salvatore Marsillo er en kunstner fra Roma, Italia, og han har malt det vakre blå maleriet som heter Arcipelago della luna. Tusen takk Salvatore for alle de gode samtalene vi har hatt!

Roma32

Stefano Favaretto er en fotograf fra Merano, Italia. Han tar bilder av fjell, røtter osv og dette tar han over på marmor slik at det blir nydelige nyanser i fotografiene. Tusen takk Stefano for mange fine samtaler og for alle de gode rådene du har gitt meg!

 

Roma29_redigerad-1

Laura cultrera er en kunstner fra Roma. Hun er også designer og meget kreativ. På Romart2015 var hun representert med et vakkert bilde med tekst Loading som lyste og noen av sine vakre bronsje designsmykker, Ginkgo. Tusen takk Laura for de mange gode samtalene vi har hatt.

 

Roma36_redigerad-2

På Gianicolo-høyden har du flott utsikt over hele Roma…

 

Roma22_redigerad-1

Oppe på Gianicolo-høyden er det også en rytterstatue av Anita Garibaldi med revolver i den ene hånden, mens hun bærer et barn på den andre armen! Hun var fra Brasil og var hustruen til Giuseppe Garibaldi, som var frihets-kjemper i både Sør-Amerika og Italia, og var viktig for samlingen av Italia. Anita kjempet sammen med sin mann på begge kontinentene. Rytterstatuen skal vise til en hendelse, der hun måtte flykte på egen hånd, med sitt 12 dagers gamle barn, ut i den sør-amerikanske jungel.

For en modig dame…

 

Roma21_redigerad-1

Det er godt å sitte litt på muren oppe på Gianicolo-høyden og se utover Roma og ta inn over seg alle inntrykkene vi har opplevd de siste dagene… For noen fantastiske dager dette har vært… for noen opplevelser… møter med mennesker… det er virkelig et paradis på jord…

 

Roma37

Hurra, hurra, hurra for Norges Nasjonaldag, mammas bursdag og feiring av min deltakelse på Romart2015… Dette er noe jeg alltid kommer til å huske…

 

Roma42_redigerad-1

Det har vært mer en 13.000 besøkende her på Fiera de Roma… hva annet kan jeg si enn at:

«Dette var en opplevelse full av magiske øyeblikk…»

Hjem                  Kontakt