Alle regnbuens farger skinner i Firenze…

Florencebiennale2_redigerad-1

Dagen er kommet… åpning av X Florence Biennale 17 oktober 2015…  litt rart å tenke over det som har skjedd siden jeg sendte inn søknaden om å få være med på denne utstillingen for litt over et år siden…

Den tiende utgaven av Florence Biennale var den første utstillingen i utlandet jeg søkte på… etter å ha blitt valgt med på Telemarksutstillingen 2014… Se og bli sett… førte til at jeg startet med å tro på meg selv og turte å gå for min drøm… søke på utstillinger… uten å ane hva som ville skje…jeg sendte en søknad i oktober 2014… jeg hadde helt glemt det hele da jeg fikk beskjed i slutten av mars 2015 at jeg var valgt med…

«Det var da alt startet… verden åpnet seg for meg… eller jeg åpnet meg for verden… det spiller ingen rolle for nå lever jeg min drøm og mitt eventyr… EN REISE I FARGER»

Jeg sier ikke at det har vært lett å leve i min drøm og mitt eventyr for det er hele tiden et spørsmål om valg… tørre å gå for det jeg ønsker og ikke la meg stoppe av min frykt og mitt tankespinn…

Starte med å tro på meg selv og hente inn mine høyeste potensialer og talenter slik at jeg kan bruke hele meg og skape indre fred slik at jeg tør å leve i min drøm

«Vi har jo alle store potensialer og talenter… spørsmålet er om vi tør å bruke dem… For meg er den gule farge å stå i min kraft… la din gule farge skinne uten at den blir skitnet til av deg selv eller andre…»

«jeg kan få magiske ting til å skje dersom jeg tror på noe og går for det…»

 

Florencebiennale_redigerad-2

Preserve Green – en installasjon settes i stand… Emmanuelle Panzarini har en flott og fargerik installasjon i grønne nyanser…tro… håp… ubetinget kjærlighet…

 

Florencebiennale3_redigerad-1

Et korps spilte musikk under åpningen… de gikk rundt i hele det store lokalet hvor utstillingen ble holdt og spilte vakker musikk…

 

Galleriafarini16_redigerad-1

Lykkeamuletten min… designsmykket Natura fra kolleksjonen Ginkgo … som jeg fikk av Laura CultreraRomart2015 i mai har jeg også på meg på denne åpningen. Dette smykket har vært med meg på alle mine fargerike reiser helt siden jeg fikk det av Laura… Glede… gi og ta i mot…

 

Intervju av Alejandro Funes Lovis

 

Florencebiennale4_redigerad-1

Fantastisk gøy at Jeanett og Ellen Marie kom og ble med på denne opplevelsesrike turen… Tusen takk for mange hyggelige samtaler…

 

Florencebiennale5_redigerad-1

Hyggelig middag med nydelig Italiensk mat i sentrum av Firenze med fine folk

 

Florencebiennale6_redigerad-1

En glede og få være med i boken til X Florence Biennale… Fantastisk også å ha med min kjære Johan som jeg er så glad i…

 

Florencebiennale7_redigerad-1

Jeg blir som alltid tiltrukket mot vannet og jeg gikk tur ned til elven flere ganger i løpet av turen… Firenze er en utrolig vakker by med mange opplevelser… det er bare å velge…

 

Florencebiennale10_redigerad-1

Gala var det også på X Florence Biennale… akkurat som i Artmonaco i sommer… Da hadde jeg ikke galakjole… men i butikken Le Firme i Firenze fant jeg en Indigoblå Silkegalakjole… drømmekjolen… Vakker…

 

Florencebiennale9_redigerad-1

Firenze… utsikt fra Piazzale Michelangelo… for et skue… På denne plassen er det også bronsekopi av Michelangelo sin marmorskulptur, David, og de fire allegorier av Medici Chapel av San Lorenzo  –Wikipedia

 

Florencebiennale8_redigerad-1

Hyggelig gjenforening med den flotte kunstneren DMinc og hennes mann som jeg møtte på utstillingen ArtMonaco15 i Monaco i Juli… De bor i Bologna, Italia, men er i gang med å flytte til Milano… Kanskje vi ses igjen neste år på EXPO i Milano… jeg rakk ikke å få med meg den i år… men håper å oppleve den neste år… 

 

Florencebiennale11_re2

Emma Willemse en en flott kunstner fra Cape Town, Sør Afrika… Gratulere med Pris for din kreative installasjon av bøker og print som kan endres i forskjellige former…

Raju Sutar er en fantastisk glad og blid kunstner fra Pune i India… Vi startet alltid dagen med en klem og gode intensjoner… glede… se og bli sett…

 

Florencebiennale12_redigerad-1

Marie-Gabrielle Carrassan er en livlig og morsom kunstner fra Hyères i Frankrike… Hun maler med en teknikk hvor hun bruker trykk… spennende å se at små prikker kan bli så vakre og fargerike bilder…

Sarka Darton er en vakker kunstner fra Praha i Tsjekkia… hun bor nå i London, England, og har bodd der i de siste 20 årene…  Vi  var plassert rett ved siden av hverandre og fant tonen med en gang… mange gode samtaler og hyggelige opplevelserSarka vant en pris i sin gren installasjon… Gratulere og vel fortjent… Blir spennende å følge deg videre på din vei…

 

Florencebiennale13_r2

 Louise Giblin er en trygg, vakker og flott kunstner fra Wadhurst, England, som jeg også fant tonen med helt fra første dag… Hun lager skulpturer av mennesker… idrettsutøvere… noen har vært med i OL og Paraolympics… Det var morsomt å høre hennes beskrivelse av hvor forskjellig kropper vi får ved å drive med ulike idretter…

Louise vant også en pris i sin klasse, skulptur… Gratulere og vel fortjent…

 

Florencebiennale14_redi2

I kafeen på X Florence Biennale ble det mange timer med hyggelige samtaler og vennskap som knyttes…

 

Florencebiennale15_redig2

Vi var tre kunstnere fra Norge som var med på X Florence BiennaleHeidi Fosli fra Sandefjord, Trond Are Berge fra Hovin i Gauldal og meg…  Tusen takk for alle de gode samtalene vi hadde… en glede å bli kjent med dere…

 

Kongeligeroma

Kreative var Heidi Fosli og Trond Are Berge da de tok kontakt med den Norske Kongelige Ambassaden i Roma og fikk dem til å skrive om oss på sin hjemmeside… trykk på bildet over og du kommer inn på Den Norske Kongelige Ambassaden i Roma og kan lese innlegget om oss tre norske kunstnere som var på X Florence Biennale

 

Florencebiennale16_redigerad-1

Nok en hyggelig sammenkomst i kafeen med spennende mennesker og det ble mange gode samtaler… kommunikasjon… bli kjent… ha det gøy…

 

Florencebiennale17_redig2_redigerad-1

Lautaro Saavedra Oliver er en flott skulptør fra Barcelona, Spania… Jeg hadde mange gode samtaler med Lautaro og hans vakre kone Daria Rodkina som er fra Moskva, Russland… Fine folk… Gratulere så mye med førsteprisen du vant Lautaro… Velfortjent…

Stefano Favaretto er min venn som jeg holdt kontakt med siden vi møttes i Roma i mai… tusen takk for alle de gode samtalene, latterkulene og de gode rådene du har gitt meg… Takknemlighet… glede… vennskap…

 

Florencebiennale18_redigerad-1

Dhanur Goyal er en kunstner fra New Dehli, India… Spennende kunstverk med mixed media hvor han bygger opp bildet steg for steg… Gratulere med prisen du vant… utrolig gøy…

Nettan Morén en en flott kunstner fra Sverige med glimt i øyet og humor som sprer glede… alltid smilende og glad… og så fantastisk gøy at du vant pris med dine vakre akvareller… Gratulere…

 

Florencebiennale19_redigerad-1

Nok en hyggelig middag… mange gode samtaler og mye latter og glede….

 

Florencebiennale20_r2

Ela Opas er en hyggelig dame fra Polen og nå bosatt i Canada. Hun lager flotte og fargerike bilder…

Friedrich Kohaut munter og glad herremann fra Østerrike som har glimt i øye… han har fargerike og flotte bilder og det er fjerde gang han er med i Florence Biennale...

 

Florencebiennale21_rediger2

Tina Lundgren er fra Sverige… Hun maler vakre malerier og er opptatt av miljø… hun ønsker å formidle glede, ro og harmoni og dette formidler hun så fint med sine malerier…

Giacinto Ruo er fra Italia og han lager spennende bilder med tredimensjonale effekter…

 

Florencebiennale22_redi2

Francesco Greco er en italiensk kunstner som lager vakre fargerike bilder…

Gary James Lee er en kunstner fra Canada…  Gary fikk meg til å stille meg opp mellom bildene hans rett opp og ned…  morsomt… annerledes… humor…

 

Florencebiennale35_redigerad-1

Her er jeg sammen med Dolores Arena og hennes mann Juan Trujillo som kommer fra Mexico… et fantastisk vakkert par som det lyser kjærlighet og glede av… Vi har god kommunikasjon selv om jeg ikke er så god i spansk og de ikke i engelsk… vi finner andre måter å kommunisere på…

Her signerer jeg ved siden av bildet mitt i Dolores sin X Florence Biennale katalog... Det er mange som ønsker signaturen til kunstnerne som er med i biennalen i katalogen sin… morsomt og minnerikt…

 

Florencebiennale23_rediger2

Her står min kjære tvillingsøster, Heidi, og jeg foran mine to bilder «Colorful Inspiration» og «Colorful Inspiration II»… Jeg er så takknemlig for all den støtte og glede du gir meg…Tusen takk… Jeg er glad i deg!

 

`

 

 

Florencebiennale24_redi2

Ut på tur aldri sur… en glede å gå i Firenze og se på alt det vakre byen har å tilby… her utenfor  Basilica di Santa Maria del Fiore «Den hellige Marias blomsts basilika», lokalt kalt Il Duomo er en katolsk katedral og erkebispesete i Firenze i Italia. –Vikipedia

 

Florencebiennale25_redig2

På teateret i X Florence Biennale var det mye som skjedde… hver dag var det oppvisninger, foredrag, musikk og mye mer… her var vi på moteshow og det var mange lekre designantrekk på catwalken…

 

Florencebiennale26_red2

Heba AbdulAziz Abed er fra Jeddah, Saudi Arabia… Første gang jeg kom i kontakt med henne var i Roma i mai og vi har holdt kontakt siden den gang… utrolig hyggelig å hilse på Heba… hun er en solstråle som ler og sprer glede omkring seg… og hun lager den vakreste kunst med arabisk inspirasjon… som i et eventyr…

Sarka Darton og jeg sitter konsentrerte og med god dialog… hjelpe hverandre… støtte og se hverandre er viktig i hverdagen… slik kan vi alle vokse og bli tryggere på oss selv…

 

Florencebiennale28_redigerad-1

Ponte Vecchio er en kjent bro fra Middelalderen som går over elven Arno i Firenze,Italia. Den er kjent for sine butikker (for det meste gullsmeder) som går langs med hele broen. Ponte Vecchio er også Europas eldste buebro. Antatt å være bygget i romertiden… –Wikipedia

 

Florencebiennale27_redigerad-1

Italiensk is må vi jo smake på… Vivoli Gelateria lager all isen selv og du kan kun få den i Firenze… Jeg anbefaler deg å gå innom og smake om du er i byen… Nydelig hjemmelaget is… fantastisk…

 

Florencebiennale29_redigerad-1

Sarka Darton under prisutdelingen i Teateret på X Florence Biennale… Gratulere til Sarka og alle de andre prisvinnerne på årets utstilling… Kjempebra jobbet og vel fortjent

 

Florencebiennale30_redig2

Her står jeg sammen med to av vinnerne…. Louise Giblin og Sarka Darton… Flinke folk…

 

Florencebiennale32_redigerad-1

Her med enda en vinner Lautaro Saavedra Oliver… gratulere med førstepris… utrolig gøy…

 

Florencebiennale34_redigerad-1

Vårt hyggelige bord under galafesten… fantastiske mennesker… glede…

 

Florencebiennale31_redigerad-1

Det var nydelig mat og min kjære søster og jeg har det helt fantastisk…

 

Florencebiennale33_redigerad-1

Fargerike damer fra forskjellige land… Fra venstre, Jeg, Anita Bjørbekk, Norge, Hayat Saidi, Marokko, Sarka Darton, Tsjekkia, Gabriela Esquivel, Costa Rica, Astrid Bänziger, Sveits og Louise Giblin, Storbrittania er representert i dette knippet vakre glade damer…

Mine tanker og erfaringer etter å ha vært på flere fargerike reiser i Europa de siste månedene har vist meg at det er menneskene jeg har møtt som har lært meg mest… fantastiske møter med mennesker og hvordan vi på tvers av landegrenser sprer glede, ser og støtter hverandre… bruker farger og kunst til å skape fred… på innsiden og utsiden…

«Ved å inspirere og hjelpe hverandre kan alle drømmer bli til virkelighet, vi må bare tørre å vise frem og fortelle andre om drømmen vår!» Jeg har begynt – tør du å bli med?

Ja, møte med mennesker fra hele verden… skape nettverk og støtte hverandre… Det er kanskje det kunsten er med på å gjøre… utrykk for fred, fordi kunst skapes i ditt indre… håpet… kjærligheten til livet og dens utfordringer…

 «Dette har vært en opplevelse full av magiske øyeblikk…»

 Kontakt