Drømmekultur…

Telemark Røde Kors Drømmekultur

Hva er kultur og hvordan kan man skape en drømmekultur?

Røde Kors er meget opptatt av hvordan kulturen innad i organisasjonen fungerer. En definisjon på kultur er «måten vi gjør tingene på her hos oss». For å få en god kultur, er det viktig, at følelsen vi har når vi tenker på arbeidet vårt er en positiv følelse, eller så kan det fort bli misnøye, mye antagelser og konflikter.

Røde kors har en kultur hvor alle er like mye verdt, akkurat som i et puslespill. Alle brikkene er like viktige.

«Skulle det ikke i fredstid være mulig å danne
hjelpe foreninger bestående av frivillige og godt
kvalifiserte personer som i krigstid skulle stå
for pleie og stell av de sårede?» – Fra Jean Henry Dunant: «Minner fra Solferino», 1862

Røde kors startet også som en ide… Det at Jean Henry Dunant gikk fra ide til handling har hjulpet millioner av mennesker verden over. Røde Kors sine overordnede mål er å avdekke, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse.

De frivillige er selve bærebjelken i Røde Kors-aktivitetene, og innsatsen de frivillige yter er mer enn gull verdt. Frivillighet har en verdi i seg selv gjennom medmenneskelighet, engasjement og sosialt ansvar. Det er en gjensidighet mellom en som mottar og den som gir hjelp – begge parter er til for hverandre. Det handler om respekt, utvikling av identitet og tilhørighet, sosialt samhold, ny kunnskap, trivsel og framtidstro.

Dersom du ønsker å bli med som frivillig eller ønsker å vite mer om Røde Kors gå inn på deres nettside:

Røde Kors  eller Telemark Røde Kors:  Telemark Røde Kors

Alle trenger trygghet og tilhørighet. Mennesker over hele verden rammes av små eller store kriser som gjør at de trenger ekstra omsorg. Røde Kors er der for å hjelpe… blir du med?

Telemark Røde Kors

Alt står klart… servietter, lim, lerret, maling og alt vi trenger til decoupage..

Telemark Røde Kors 1

De ansatte ved Telemark Røde Kors vet enda ikke hva de skal gjøre… de vet bare at de bør ha på tøy, som tåler å få flekker.

Eli Christensen Ducros, leder i Telemark Røde Kors, er så stolt av staben sin og forteller at de har nådd et stort mål, som er å få flere frivillige. Dette er virkelig godt jobbet og meget viktig for organisasjonen.

Her hos meg skal de jobbe med følelser og kreativitet… Jeg, Anita Bjørbekk, jobber med å bevisstgjøre følelser i oss slik at vi kan integrere og gi slipp på forskjellige følelser.

Temaet for dagen er Drømmekultur…

«Hva er den viktigste følelsen for deg på jobb?

–         Trygghet
–         Å bli sett
–         Samhold
–         Resultater….osv

Bevisstgjør deg på denne følelsen. Ha en intensjon om å male følelsen inn i bildet.

På slutten av dagen skal du vise frem bildet ditt og ha et lite foredrag på ca 3 minutter hvor du forteller hvorfor akkurat denne følelsen er viktig for deg.»

Telemark Røde Kors får da en Collage – mange bilder som er basert ut fra hver enkelt sin viktigste positive følelse.

Vi samler alle lerretene og setter sammen alle bildene og hva tror dere resultatet blir? Jo, et helhetlig bilde som viser DRØMMEKULTUREN til Telemark Røde Kors. Akkurat slik de ønsker å ha det.

Telemark Røde Kors 4

Lete etter servietter… det er mange å velge i…

Telemark Røde Kors 2

 Farger er viktig… Hvilken farge liker du?

Telemark Røde Kors 3

 Det er spennende å se hvor forskjellige vi er… Det blir laget bilder i alle farger…

Telemark Røde Kors 5

 Stor konsentrasjon… klipper og limer…

Telemark Røde Kors 6

 Setter sammen servietter, musikk og ord… og maler i forskjellige farger…

Telemark Røde Kors 7

 Tankene spinner… hva er viktigst for hvem… samhold… å bli sett…resultat…?

Telemark Røde Kors 8_redigerad-1

Å synge er også utrolig gøy… spesielt når vi synger tre sanger på en gang. Pål sine høner, Alle fugler små de er og Fløy en liten blå fugl gjennom vinduet. Det blir ikke vakkert… men det blir utrolig morsomt. Vi starter og slutter på likt, men det som er imellom er helt forskjellig… Det er viktig å være litt leken i hverdagen…

Telemark Røde Kors 10

«Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og glemmer tid og sted et øyeblikk.

Å gjøre noe sammen med andre fører til at vi øker vår energi og glede, vi inspirerer hverandre og det er noe som skjer med oss, akkurat som om det er en energi som bare blir sterkere og sterkere i løpet av den tiden vi er kreative sammen. Det å tilbringe tid sammen med mennesker som har samme interesse og mål og dele noe positivt, gjør meg glad og jeg er sikker på, at det også gjør andre glade!»

Telemark Røde Kors 11

Så var det tid for å vise frem bildene og fortelle hva som er viktigst for deg på jobb.

Det kom frem så utrolig mange fine foredrag…alle snakket rett fra hjertet og det traff alle sine hjerter! Det kom også opp mange spørsmål, dette fordi de alle var så engasjerte og så målrettet på å forstå hverandre… slik at de kunne hjelpe hverandre på en best mulig måte… Det kaller jeg DRØMMEKULTUR… for noen fantastiske mennesker som jobber i Telemark Røde Kors… Utrolig god energi i rommet…

Telemark Røde Kors 12

Her er noen av bitene i puslespillet til Telemark Røde Kors… Summen av alle brikkene gir svaret på DRØMMEKULTUREN:

Trygghet… Å ha passion, at det skjer noe som lykke og suksess og det å se resultater… Det å bli sett var det flere som valgte… Omtanke, medmenneskelighet og samtidig ha humor…. Finne løsninger og se ting på forskjellige måter… Være kreativ… Glede og livslyst… Å være der for hverandre… Samhold – å spille på samme lag og ha bevegelse fra mørke til lys… At noe skjer – aktivitet… Inkluderende og bli satt pris på… Anerkjennelse… Å gjøre en forskjell…

Telemark Røde Kors 9

Tusen takk til Eli Christensen Ducros og alle dere andre ved Telemark Røde Kors for at dere ville komme på Drømmekultur bevisstgjøringskurs hos meg… Det er jeg, Anita Bjørbekk,  veldig takknemlig for…

Ta gjerne kontakt om du ønsker å bli med på kurset Drømmekultur, for å bevisstgjøre deg og dine kolleger på hvor viktige dere er for hverandre og hvordan samspillet dere imellom fungerer.

<<Kontakt

På slutten av dagen var det en som fortalte at han kvelden før hadde sagt til sin kone at det handler sikkert om maling og følelser, det vi skal på i morgen. Siden de hadde fått beskjed om å ha på klær som tålte flekker. Han hadde ikke store forventninger til at dette skulle bli noe gøy da han hørte hva dagens oppgave var, men han var overrasket over hvor gøy, interessant og bevisstgjørende dette hadde vært.

Tilbakemeldinger fra noen av deltagerne:

– Dette var en veldig hyggelig ting å gjøre sammen med gode kolleger. Viktig å ta en pust i hverdagen og tenke igjennom andre ting enn vi gjør vanligvis. Blir kanskje litt bedre kjent?

– Vært et spennende og kreativt kurs. Det har vært annerledes enn det jeg har vært vant til. Jeg oppdaget sider ved meg selv som jeg ikke har sett før. Takk for en spennende dag!

– Hei! Jeg synes dette har vært en fin annerledes dag. Moro å male!! Fint med tips underveis.

– Givende og kreativt å jobbe med utfordringer/jobbrelaterte spørsmål i en sånn prosess. Tvinger oss til å tenke på en ny måte og bevisstgjør.

– Jeg synes kurset var ålreit. Gikk litt ut av komfortsonen. Tenke, føle, velge farger/servietter og male var gøy. Omtanke, respekt, gjensidig godhet er viktig for meg. Kurset skal jeg anbefale for andre. 🙂

– Det var muligheter og terapi å tenke over hvordan vi jobber og hva vi kan gjøre for andre. Det fikk meg til å tenke over hvor viktig jobben er for oss, frivillige.

Telemark Røde Kors 13

Se hvor flott Drømmekultur collagen ble… Alle bildene og følelsene som kom frem er like viktige! Det gir et flott og stort bilde av hva Drømmekulturen til Telemark Røde Kors er…

<<Hjem