Kreativ kafe 24. oktober – og glede skapte vi

Kreativ kafe 24 oktober

Ole Brum sitat:
Nasse Nøff og Ole Brumm sitter ute i solen og koser seg da Nasse plutselig 
sier:- «Brumm, hva er egentlig livets største rikdom»?..Brumm tenker seg om en liten stund og sier: – «Nasse, det må være kjærligheten, for den er den eneste rikdommen man vil bli rikere av jo mer man sløser med den «.

Det er så hyggelig å se at de som har vært på kreativ kafe kommer tilbake.  Da får jeg bekreftelse på at dette er inspirerende! Mine tanker med dette konseptet er at jeg skal holde kreativ kafe frem til nyttår, dersom det kommer mennesker som ønsker å finne inspirasjon og som vil inspirere andre, fortsetter kreativ kafe etter nyttår også. Kom å se om dette er noe for deg da vel?

Denne gangen ble det servert en spennende pizza og ikke bare søtt. Luigi`s potetpizza er en sprø pizzabunn toppet med poteter og urtesalt. Den smakte helt fantastisk og med litt søtt etterpå var magen og alle smaksløkene fornøyde!

En dame som ikke tåler gluten hadde med seg glutenfrie rundstykker og vi tok på litt potet, olje og urtesalt og stekte det i ovnen … vips så fikk hun glutenfri potetpizza hun også.  Den nydelige Heidi`s hasselnøttbunn toppet med eplemos og fløte er også glutenfri.

Potetpizza

Før decoupage kurset satt vi og skravlet litt og temaene denne gangen gikk mest i maling, strikking, sying og mat.  Hun som ropte ut at hun ikke kom til å få sove før hun hadde fått kjøpt akrylpasta på forrige kreative kafe, hadde kjøpt pasta. Dette var noe hun klødde i fingrene etter å prøve.  En annen dame hadde allerede kjøpt akrylfarger i alle farger, flere lerret i forskjellige størrelser, servietter, lim, ruller, pensler, akrylpasta,  ja… alt du trenger for å komme i gang med å male med decoupage! Hun var virkelig i gang og hadde med seg et flott bilde med fugler på, som hun hadde laget siden sist.

Det var så gøy at damen med fuglebildet og damen som strikker  hadde tatt med seg det de hadde laget, for da kunne vi andre se og bli inspirert av de vakre tingene de hadde laget.  Dersom du tenker å komme på kreativ kafe kan du gjerne ta med deg noe du har laget… kanskje du kan inspirere noen…? Eller bli inspirert…?

Strikketøy

En dame fortalte at hun hadde sydd smekker til den lille som hun venter i mars… hun skulle ta med seg disse og vise neste gang hun kom på kreativ kafe. Det blir spennende!

Det ble også diskutert mat og da spesielt glutenfritt. En dame hadde en veldig god oppskrift på knekkebrød som var lettvinte og gode. Vi var flere som ønsket oppskrift på denne og kanskje den står på bordet på neste kafe? Her er i alle fall oppskriften om du ønsker å bake glutenfrie knekkebrød.

Sol`s glutenfrie knekkebrød:

10 dl frø (solsikkefrø, solsikkekjerner, sesamfrø,  linfrø knuste nøtter, gresskarkjerner, glutenfrie havregryn o.l)
6 egg
½ ts salt

Bland alt sammen i en bolle.  Ta en spiseskje og putt dem på brett med bakepapir og trykk dem litt utover slik at de blir litt flate.Stekes på 200 grader i ca 15 minutter. De bør oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.

Det ble laget mange flotte bilder på mini decoupage kurset denne gangen også! Det kom også frem mange følelser, jeg har stor tro på at maling… eller en annen hobby som du liker, kan hjelpe deg med å bearbeide følelser og få det vonde ut av hodet og ned i lerrettet. Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og vi hjelper hverandre. Jeg synes det er modig når noen tør å fortelle at de er i en vanskelig situasjon.

Dream1

Da vi alle var ferdige med bildene utbrøt en av damene, «Jeg har blitt helt bitt av basillen og nå må jeg ut og kjøpe lerret» Hun har mange andre hobbyer også, men hun ville lage nye bilder til stuen slik at hun fikk malerier som passet til resten av interiøret.

Neste kreative kafe er torsdag 31 oktober.

Da blir det også et mini decoupage kurs og det kommer en fantastisk kreativ dame som skal fortelle om en av sine hobbyer … Ole Brum… jeg gleder meg!

Kanskje vi sees?… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

<<kreativ kafe

Glede i hverdagen – kreativ kafe 31 oktober>>

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september – og glede skapte vi