Meditasjon

Hva meditasjon betyr for meg!Meditasjon1hjemmeside

Meditasjon er en viktig del av min hverdag, det hjelper meg å hente meg inn igjen.

Det er mange måter å meditere på. For meg kan bare det å se ut av vinduet og «tømme» hodet for tanker være en måte å hente tilbake overskudd og ro. Det kan være vanskelig å ikke tenke på noe, så det kan hjelpe å fokusere på pusten. Puste dypt inn og rolig ut igjen.

Da jeg startet å meditere klarte jeg ikke engang å ligge på sofaen og slappe av i 5 minutter, fordi jeg var så stresset. Alle tankene kom bombarderende inn i hodet mitt slik at jeg ikke fikk slappet av. Hva skal jeg handle, rydd skoene inn i skapet, hva skal jeg lage til middag, når skal jeg rekke å vaske huset, når var det møtet eller det var en diskusjon, som gikk inni hodet mitt, fra en situasjon hvor jeg diskuterte med meg selv, om hva jeg burde ha sagt, gjort osv..

Jeg har brukt tid på å finne mine måter, prøvd flere typer meditasjoner og nå har jeg funnet det som passer for meg. Vi er alle forskjellige så det beste er å sette seg inn i forskjellige teknikker, prøve det ut og gå for det som føles naturlig for deg.

I løpet av dagen prøver jeg å få til å bare sitte og fokusere på pusten og gi slipp på tankene mine, minst 5 minutter to ganger om dagen.

Hver kveld tar jeg en guidet meditasjon, hvor jeg ser for meg akkurat hvordan jeg ønsker å ha det og jeg finner følelsen av å allerede ha fått det.

Forskning: Flere uavhengige studier viser at regelmessig meditasjon bidrar til å senke blodtrykk, styrke immunforsvaret, og frigjøre stress og trøtthet. Under meditasjon synker nivået av stresshormoner i kroppen. Stadig flere arbeidsplasser tar i bruk meditasjonsteknikker og oppmerksomhetstrening for å skape trivsel og øke produksjon.

Jeg kan i alle fall skrive under på at meditasjon fungerer for meg!

Jeg har laget noen meditasjoner og trenger du noen minutters pause i hverdagen, er du hjertelig velkommen til å bli med. Vi ?SES!.

Linker til meditasjon med lyd og fokus på pust, laget av Anita Bjørbekk:

http://youtu.be/bCkSlwY5l8E

http://www.youtube.com/watch?v=aalioftCXIk&feature=youtu.be

http://youtu.be/Gk_JA85mdtQ

http://youtu.be/dkoVtdh7gwQ

Linker:

http://no.wikipedia.org/wiki/Meditasjon

http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/243985

http://www.forskning.no/Artikler/2003/februar/1044457234.56