by admin

Glede i hverdagen – Kreativ kafe 12 februar 2015

Desember 5, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 31 oktober_

Øk din energi ved å være kreativ sammen med andre!

«FINN DIN KREATIVITET»

Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og glemmer tid og sted et øyeblikk.

Å gjøre noe sammen med andre fører til at vi øker vår energi og glede, vi inspirerer hverandre og det er noe som skjer med oss, akkurat som om det er en energi, som bare blir sterkere og sterkere i løpet av den tiden vi f.eks maler sammen.

  • Foredrag: Hvordan bruke tall som positiv inspirasjon i hverdagen?
  • Decoupage kurs – lime servietter på lerret og male etterpå.
  • Den gode samtalen… kommer lettere frem når vi gjør noe kreativt sammen. 

Bli med og få litt sosialt og kreativt påfyll. Alle er hjertelig velkommen. 

kaffe/te og materiell – 1 lerret str 30×30, maling, lim og servietter er inkludert.

Torsdag 12 februar, kl. 12.00 – 15.00.

Sted: Lundegata 12, Skien.

 

 

 

by admin

Kreativ kafe 11 september – Farger og følelser

September 3, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 11 sep_redigerad-1

«Det er med store hjerter som med store hav,
de fryser aldri til» – Ukjent

kreativ kafe 110914

Ingrid Gisholt er ei flott jente med et stort hjerte og hun kom på Kreativ kafe og snakket om sin interesse og jobb, som er Akupunktur og Tradisjonell Kinesisk Medisin. Hun har startet Ingrid`s Akupunktur.

Ingrid er fra før Vernepleier og har i tillegg gått tre år på NeiJing skolen. Hun falt pladask for den filosofien hun lærte der. Det var tilfeldigheter som gjorde at hun startet på dette studiet, men da hun satt på lærebenken var det akkurat som om hun kunne mye av pensum fra før.

Akupunktur er en av de eldste behandlingsformene i verden, og er en del av den Tradisjonelle Kinesiske Medisinen. Tradisjonell Kinesisk Medisin er ikke opptatt av den enkelte faktor, men av hva som henger sammen og hva som gjensidig påvirker hverandre. Mennesket er i indre balanse og i balanse med omgivelsene. Dersom du er i ubalanse kan det gi seg utslag i sykdom.

Det handler mye om å forebygge sykdom slik at du unngår å bli syk. Kompliserte sykdommer behandles på en enkel måte.

Tusen takk for et inspirerende og lærerikt innslag på Kreativ kafe…det er viktig å ta vare på egen helse… helhetlig tankegang… balanse…

Dersom du ønsker mer balanse i livet ditt, mer informasjon eller bestille en time hos Ingrid
kan du nå henne på tlf 415 07 348.

Fargekort ble det også trukket. Det å trekke et kort, lese fra boken for så å snakke om følelser kan hjelpe oss til å bli bevisst på noe for så å gi slipp på det. Det kan også bevisstgjøre oss på å hente inn styrke eller noe vi trenger som kan hjelpe oss videre i den prosessen vi er inne i.

Det ble også mange gode samtaler. Du kan på en måte si, at vi alle så hverandre og delte noen av våre innerste tanker og erfaringer… å bli sett…hørt…bearbeide følelser… du er god nok, ALLTID.

«Jeg ønsker å spre positivitet og glede og ved at så mange fantastiske mennesker kommer til Kreativ kafe, kan vi sammen gjøre en forskjell i hverdagen…»

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 26 juni – Sommerglede

<<Kreativ kafe 24 april – og glede skapet vi

<<Kreativ kafe 3 april – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 26 juni – Sommerglede skapte vi

Juni 12, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 26 juni_redigerad-1

«Over regnbuen der er himmelen blå
Alle drømmer skal vise veien der du skal gå» – Alf Prøysen

Kreativ kafe 1

I dag har det vært sommerglede – kreativ kafe i mitt atelier i Lundegata 12, Skien.
Jeg leste opp eventyret jeg har skrevet, om Regnbuens datter og om du har lyst, kan du trykke på linken under, så får du høre eventyret du også. :-)

Kreativ kafe 2

Koselige samtaler… glede i hverdagen…

Kreativ kafe 3

Det ble trukket fargekort denne gangen også, Jeg har skrevet en liten tekst til hvert kort og jeg leste opp den teksten, som hørte til det kortet, som ble trukket. Det er så fint, å kunne snakke sammen, om små og store ting. En dame fortalte i dag, at hun ble så rolig inni seg, når hun var på kreativ kafe… Så bra, da løsner vi kanskje på noen usynlige fengsler i oss. Vi ser og hører på hverandre og det sprer glede og får oss til å føle oss trygge.

Husk at du er god nok, alltid!

Jeg viste også frem et bilde jeg har malt. Det heter Regnbuens Skatter og skal være en del av en analyse, som jeg er i gang med å produsere… utrolig spennende, å se hvordan fargekortene passer, til spørsmålene jeg har kommet frem til. Dette skal bli en analyse, hvor du kan bruke fargekortene eller andre kort, til å analysere et spørsmål du har, som kan hjelpe deg, til å finne dine nøkler, slik at du kan leve din drøm.

Jeg ønsker deg en fantastisk fin sommer og ser du en regnbue, så husk på, at drømmer viser deg veien du skal gå.

 

<<Kreativ kafe 15 mai – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 april – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 april – og glede skapte vi 

<<Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 15 mai – og glede skapte vi

April 24, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 15 mai

«Det er galskap å gjøre det samme om igjen og om igjen og forvente et annet resultat.»
– Albert Einstein

Kreativ kafe 15 mai

På kreativ kafe har vi fått besøk av Ina Strand Aass og Ane Raaen Sandmæl fra Eureka Kiropraktikk. Ina er fysioterapeut og Ane er kiropraktor, Ved Eureka i Skien tilbyr de Kiropraktikk, Fysioterapi, Kroppen din kan på 8 uker, massasje, yoga, gruppetimer (slyngetrening og treningsveiledning) og shockwave behandling. De har en helhetlig tankegang som går ut på å bevisstgjøre mennesker på, hvor viktig det er å spise, trene, tenke positivt og ta vare på kroppen sin.

De har tatt med en brosjyre fra kurset  ”Kroppen Din Kan på 8 uker” – som er et proaktivt livsstilsprogram for å ta kontroll over egen helse og være  velfungerende hver dag, hele året, hele livet! Programmet er videreutviklet av EUREKA KIROPRAKTIKK for å tilby et strukturert, gjennomførbart helseprogram på Eureka-klinikker i hele Norge. Vi skal hjelpe, støtte, undervise og inspirere deg slik at du blir friskere, gladere, mer opplyst og selvhjulpen!

”Kroppen Din Kan på 8 uker” tar sikte på å optimalisere hvordan du tenker, spiser, trener og tar vare på kroppen din gjennom et spesifikt 8 ukers program. EUREKA KIROPRAKTIKK`s målsetting er å forandre retningen i helse-Norge, fra fokus på symptomer og sykdom, til fokus på best mulig helse gjennom optimal funksjon og friskvern. Vi ønsker at så mange som mulig får mulighet til å leve ut sitt helsepotensial.

”Kroppen Din Kan på 8 uker”s målsetting er å utvikle livslange vaner. Du vil i kurset forstå HVA du skal gjøre, HVORDAN du kan gjøre det, og ikke minst HVORFOR. Spørsmålet er kanskje ikke ”hvor gammel kan du bli,” men ”hvordan og hvorfor vil du leve?” Hvis du investerer i kvalitet for din helse og lever et meningsfullt liv kommer kvantiteten, årene, som regel av seg selv. Tenk deg å leve livet frisk, sterk og velfungerende, i motsetning til å gradvis visne bort?

Kreativ kafe 15 mai 2

Ja, ina og Ane og alle de andre ved Eureka Kiropraktikk er jo bare helt fantastiske… tusen takk for et inspirerende og lærerikt innslag på Kreativ kafe…dette sprer nysgjerrighet … ønske om trivsel og det å ta vare på egen helse… helhetlig tankegang…

Ønsker du å vite mer om Eureka Kiropraktikk gå inn på deres hjemmeside: Eureka Kiropraktikk Telemark>>

Kreativ kafe 15 mai 3

I dag vurderte jeg veldig på, hvilken farge jeg skulle ha på meg. Det sto mellom gult og rødoransje. Valget ble rødoransje … morsomt … det er samme farge som Eureka kiropraktikk har i logoen sin.

Hvorfor valgte jeg rødoransje, en av de mest synlige fargene? Kanskje var det fordi jeg skulle utfordre meg i dag og vise frem fargekortene, Regnbuens Datter, som jeg har laget? Jeg skulle også lese ut fra boken jeg holder på å skrive, som forteller om hvert kort. Jeg skulle gå inn i sårbarheten og vise frem noe som kom fra mitt indre…

En ide (kortene) som jeg har gjort om til handling. Ideen om å lage kortene kommer virkelig fra mitt hjerte om å hjelpe meg selv og andre, ved å bevisstgjøre oss selv på følelser. Jeg ser farger som følelser og ved å rense fargene våre ( hente frem, bevisstgjøre oss blokkeringer/hindringer/følelser og forstå følelser) kan vi bli fri og vi tør å leve det livet vi ønsker å leve.

Kreativ kafe 15 mai 4

Min sårbarhet går ut på om kortene er gode nok, dvs er jeg god nok, det kommer jo fra meg. Tanker som: hva vil de andre synes om kortene, hva med det jeg har skrevet og det jeg sier til hver enkelt, dukker opp, men jeg utfordrer meg selv og går inn i frykten… min erfaring er at det er da du løser opp blokkeringene du har. Slutt å utsette…sett i gang med å gjøre…

Jeg fikk mange positive tilbakemeldinger fra alle som var der…De syntes det var spennende med fargekort… En dame som trakk lys turkis fortalte, at hun samme morgen, hadde sett, at naboen hadde en lys turkis pute på verandaen sin og hun hadde nesten vært misunnelig på den vakre puten. Hun hadde blitt så tiltrukket av fargen og hun skvatt litt til da hun trakk akkurat lys turkis. I løpet av den korte tiden jeg har hatt fargekortene, har jeg lagt merke til, at det er mange som både velger og trekker turkise farger og det forteller meg, at vi er inne i en tid, hvor vi skal slutte å bry oss om hva andre mener om oss. Det er på tide å hente sin kraft tilbake og ta valg ut fra seg selv og stå i det…

Husk at du er god nok, alltid!

 

Dersom du ønsker å bevisstgjøre deg selv ved hjelp av fargekortene, Regnbuens Datter, bestill 1:1 time hos meg. Du kan bli kjent med deg selv på en helt ny måte og bli mer bevisst på å bruke farger, som kan hjelpe deg i hverdagen.

<<Kontakt

 


Vis større kart

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 24 april – og glede skapet vi

<<Kreativ kafe 3 april – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 24 april – og glede skapte vi

April 6, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 24 april

Malt med regnbuens palett – blir dagene en skjønn bukett.
– Grethe Larsen

På Kreativ Kafe denne gangen kom det ikke så mange i det fine været, men vi som kom diskuterte blant annet Eureka Kiropraktikk som skal ha åpen dag onsdag 30 april. kl 15.30-18.00 i sine flotte lokaler på Tollboden, Langbrygga i Skien. Denne dagen kommer det mange interessante foredragsholdere som skal fortelle om hvordan du kan oppnå optimal helse.

Du kan melde deg på åpen dag, på Eureka Kiropraktikk sin tlf 35 51 98 80.

Neste kreative kafe er torsdag 15 mai og dette er siste kreative kafe før sommeren.

Ina og Ane fra Eureka kiropraktikk kommer og forteller om hva de driver med. De er begge veldig kreative. Jeg gleder meg! Det blir et også et mini decoupage kurs.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.


Vis større kart

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 3 april – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 3 april – og glede skapte vi

Mars 21, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 3 april

«Betrakt deg selv som en fargeblyant.
Du er sikkert ikke alles favorittfarge,
men en eller annen dag vil noen ha bruk for deg
for å fullføre sitt bilde …» – Ukjent

Kreativ kafe 3 april

Å trekke engle kort eller tarotkort for å bli bevisstgjort på en følelse er blitt meget populært på kreativ kafe. Det er modig å fortelle om sine følelser… modig…forstå sine usynlige fengsler… gi slipp og bli fri… Du er god nok ALLTID

Min erfaring er, at å det sitte i grupper og trekke kort, for så å snakke sammen om følelsene som kommer frem, vil bevisstgjøre oss på mye av det som trenger å bearbeides inni oss. Ved å sitte i grupper kommer flere saker/følelser opp og vi får en mulighet til å endre våre indre fengsler/hindringer på en raskere måte. Vi må gjøre endringen selv, ved å forstå det bakenforliggende til våre reaksjoner… stikkord… indre barn…

«Ved å trekke et kort kan du ved hjelp av ytre ting (kortet) bli bevisst på en følelse som du trenger å se nærmere på. Det vil komme opp til overflaten og du kan starte å bearbeide og integrere det i deg. Det er iallefall min erfaring!»

Kreativ kafe 3 april 2

På minidecoupage kurset denne gangen brukte vi ikke maling… vi bare rev opp servietter og limte disse på lerretet. Akkurat slik Solveig hadde gjort på disse lampeskjermene, som hun hadde tatt med for å vise frem på kreativ kafe. De var utrolig vakre. Du blir jo bare glad når du ser noe så vakkert og kreativt! Jeg og de andre som var der ble meget inspirert av de flotte lampeskjermene…

«Jeg ønsker at du tar med deg noe du har laget på kreativ kafe, slik at du kan inspirere andre eller du kan bli inspirert av det andre har med…»

Neste kreative kafe er torsdag 24 april.
Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien. Vi ?SES!


Vis større kart

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 20 mars – og glede skapte vi

Mars 9, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 17 okt

«Aldri beklag deg over hva du føler. Det er greit å være sensitiv.
Det er greit å være «emosjonell» Det er greit å være trist, redd eller usikker.
Det er greit å gråte. Det betyr ikke at du blir negativ. Det betyr ikke at du er svak.
Det tar stort mot å være i stand til å forstå; Akseptere og erkjenne hva du føler. 
Bare når du innser og aksepterer dine følelser, tar du fra dem makta over deg – slik at du kan gi slipp på dem. 
Undertrykk aldri følelsene dine fordi du er for redd for hva andre vil «tenke» om deg. 
Du kan velge å ta positive valg. Og endre dine «reaksjoner» på dine følelser.
Og forvandle dem til en vakker, positiv kraft. Hinsides alt du noen gang  har forestilt deg.
Du er sterkere enn du tror. Vekk kjærligheten og freden inne i deg,
La det begynne å helbrede deg. Elsk deg selv og ha tro på din reise.
Livet venter …» – Kiran Shaikh.

Kreativ kafe 20 mars

På kreativ kafe denne gang startet vi med å spise kake og sitte i sofakroken og snakke sammen. Det er alltid hyggelig å snakke sammen med andre og det var mange spennende temaer som kom opp.

?SES! Prosjektet til Pernille Bache var et av temaene… Nå skal jo snart vinneren kåres… frist er den 31 mars… Den som har laget det mest kreative produktet med refleksgarn vinner. Ønsker du å bli med eller vil ha mer informasjon om denne refleksbevegelsen gå inn på nettsiden til ?SES!:   ?SES!

Kreativ kafe 20 mars 2

Lee-Ann Østby er kommet for å fortelle om hva hun driver med. Hun jobber med akupunktur og tradisjonell kinesisk medisin og er meget opptatt av hvordan tanker/følelser og maten vi spiser påvirker oss.

Kreativ kafe 20 mars 3_redigerad-1

Alt handler om balanse… har du balanse i ditt liv på alle plan…?

Lee-Ann Østby kan tilby klassisk Akupunkturbehandling og Tradisjonell Kinesisk medisin, personlig og spesielt tilpasset hver enkelt. Hun har Bachelor i Akupunktur. Grunnfag medisin. Mellomfag i BAF (Bevegelsesapparatets Anatomi og Fysiologi) og er medlem av Akupunkturforeningen.

Akupunktur er en av de eldste behandlingsformene i verden, og er en del av den tradisjonelle Kinesiske medisinen. Tradisjonell kinesisk medisin er ikke opptatt av den enkelte faktor, men av hva som henger sammen og hva som gjensidig påvirker hverandre. Mennesket er i indre balanse og i balanse med omgivelsene. Dersom du er i ubalanse kan det gi seg utslag i sykdom.

Akupunktur og Tradisjonell Kinesisk Medisin tar utgangspunkt i kroppen som et hele. Kropp og sinn hører naturlig sammen. Ubalanser (sykdom/smerte) har som regel mer enn en årsak. Akupunktur utføres ved nålbehandlig av spesielle punkter på kroppen!

Dersom du ønsker mer balanse i ditt liv, mer informasjon
eller bestille en time hos Lee-Ann, kan du nå henne på tlf 975 43 097

Kreativ kafe 20 mars 4

Neste kreative kafe er torsdag 6 mars.
Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.
Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

 

 


Vis større kart

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 6 mars – og glede skapte vi

Februar 7, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 6 mars

«Takknemlighet er hjertets hukommelse» – Jean Baptiste Massieu

Kreativ kafe 6 mars 2 kopiera

Line Larsen fra Aquarell Unic design har funnet veien til kreativ kafe denne dagen.

Kreativ kafe 6 mars 3

Line forteller oss om veien i hennes liv, det er en sterk historie, hvor mange følelser kommer frem i dagen. Det som er så vakkert med Lines historie er all den kjærligheten, omsorgen og støtten hun forteller at hun har fått av andre. Dette er en nydelig historie som forteller om hennes takknemlighet for livet og til de som står henne nær.

Kreativ kafe 6 mars 4 kopiera

Hanne Haukås har laget et sjelebilde til Line. «Jeg ser på dette bildet hver dag fordi det viser akkurat hva jeg har møtt i dette livet!»

Line har også laget utrolig mange vakre bilder og hun forteller at det er hennes medisin å være kreativ på denne måten.

Tusen takk for et inspirerende og lærerikt innslag på Kreativ kafe…dette minner oss om å være takknemlige… og å finne gleden i hverdagen…

Kreativ kafe 6 mars 1 kopiera

Det er lenge siden vi har hatt minidecoupage kurs på kreativ kafe, denne gangen ble det tid til det også. Utrolig mange flotte bilder ble det laget… kreativitet er gøy…

De siste gangene har det vært stor interesse for å trekke englekort … og det var ikke mindre interesse denne gangen… det ble trukket både englekort og tarot kort.

«Ved å trekke et kort kan du ved hjelp av ytre ting (kortet) bli bevisst på en følelse som du trenger å se nærmere på. Det vil komme opp til overflaten og du kan starte å bearbeide og integrere det i deg. Det er iallefall min erfaring!»

Det som er så fint med å trekke slike kort, er at du blir bevisstgjort på en følelse, som kan gi deg glede i hverdagen. Det står også skrevet nydelig tekst til alle kortene i en liten bok som følger med. Dersom du ønsker å kjøpe englekort eller tarotkort bør du ta en tur innom Tante Theoline eller Ting, Tang og Kaffi, de selger mange forskjellige kort.

Det ble også mange gode samtaler. Du kan på en måte si, at vi alle så hverandre og delte noen av våre innerste tanker og erfaringer… å bli sett…hørt…bearbeide følelser… du er god nok, ALLTID.

«Jeg ønsker å spre positivitet og glede og ved at så mange fantastiske mennesker kommer til Kreativ kafe, kan vi sammen gjøre en forskjell i hverdagen…»

Kreativ kafe 6 mars kopiera

Neste kreative kafe er torsdag 6 mars.

Lee-Ann Østby kommer og forteller om hva hun driver med. Hun jobber med akupunktur og tradisjonell kinesisk medisin og er meget opptatt av hvordan tanker/følelser og maten vi spiser påvirker oss. Jeg gleder meg! Det blir et også et mini decoupage kurs.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

 


Vis større kart

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 6 februar – og glede skapte vi igjen

Januar 24, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 24 oktober

«Alle barn er kunstnere, utfordringen
er å forbli kunstner når man blir voksen – Pablo Picasso»

Kreativ kafe 6 feb

Kreativ kafe er for mennesker i alle aldre og i dag var den yngste under ett år og den eldste over åtti. Det å finne sin kreativitet er så utrolig viktig. Dersom du ikke vet hva din kreativitet er, begynn å legge merke til hva som gjør at du føler deg glad og oppkvikket…hva likte du å gjøre da du var barn? Bevisstgjør deg selv…  da vil svarene komme etter hvert.

Kreativ kafe 6 feb 2

Se på det flotte bildet Solveig har laget siden sist! Tusen takk for at du tok det med deg og viste det frem i dag! Et spennende bilde, laget av forskjellige knapper med farger i grønn/gul og sølv.

«Jeg ønsker at du tar med deg noe du har laget på kreativ kafe, slik at du kan inspirere andre eller du kan bli inspirert av det andre har med…»

Kreativ kafe 6 feb 3

John Haagen Gjems fra Skien fritidspark har kommet for å fortelle hvor viktig det er å være aktiv og at idrett er en arena hvor man kan møtes på tvers av kulturer. Det viktigste er å delta og ha det gøy.

Skien fritidspark

Skien fritidspark byr på utrolig mange forskjellige aktiviteter, de har lysløype, badeland, isstadion, klatrevegg, curling og mye mer. Ønsker du mer informasjon gå inn på http://www.skienfritidspark.no/

 

Jeg kan virkelig anbefale curling, det er utrolig gøy! Kanskje vi kan samle sammen en gjeng og ha det gøy på isen? Fritidsparken har startet en bedriftcurlingserie…Kanskje du og dine kolleger vil bli med og ha det morsomt på curlingbanen og spille mot andre bedrifter? De treffes en dag i uka, der kan du skippe, curle og koste ditt lag fram til seier! 

 Kreativ kafe 6 feb 4

 Hm… hva har John Haagen Gjems funnet på nå? Vi får beskjed om å rydde bort bordene og sette stoler i en stor ring…

Kreativ kafe 6 feb 5

Hi hi så utrolig morsomt…Fruktleken…Dele alle deltakerne inn i eple, pære, banan, appelsin… trekke lapper med alle fruktene…dersom eple blir trukket så skal personen som er eple sette seg på fanget til sidemannen osv. Det endte med ganske mange på fanget etterhvert… Førstemann som kom til stolen som han/hun satt på fra starten av var vinneren.

Det ble mye latter og morro ut av dette! Vi kjente spesielt på følelsen, ukomfortabel… å sitte på et ukjent fang kan være litt flaut… Det var en utrolig morsom og kreativ lek, som får oss til å bli kjent med hverandre på veldig kort tid. Vi fikk alle noe å snakke sammen om etter dette!

Denne leken bevisstgjør noe… gjør det du synes er ukomfortabelt og det vil løse seg opp og du gir slipp på noe som er vanskelig… Det ble så god stemning etterpå og vi synes det bare var morsomt, det var ikke flaut lenger… Minn deg på dette, neste gang du møter noe som du synes er vanskelig… Jeg utfordrer meg selv så ofte jeg kan og gjør det jeg egentlig ikke tør, av frykt for hva andre mener om meg, for jeg vet at å gjøre vil hjelpe meg å gi slipp på min frykt… Prøv du også da vel… det er skummelt i begynnelsen, men etter hvert ser du at det går helt fint, det går ikke slik du fryktet…

Tusen takk for et morsomt og kreativt innslag på Kreativ kafe.

Kreativ kafe 6 feb 6

Utrolig hyggelig å få besøk av veiledere fra Lykz & døtre og alle dere andre som kom på Kreativ kafe. Noen av oss ble sittende og snakke utover ettermiddagen… dele erfaringer… bli sett og hørt…

Neste kreative kafe er torsdag 6 mars.

Line Larsen, en fantastisk kreativ dame, kommer og forteller om sin vei og viser frem noen av sine malerier … Hun har startet Galleri H3 sammen med to andre kunstnere i Porsgrunn… jeg gleder meg! Det blir et også et mini decoupage kurs.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 23 januar – og glede skapte vi

Januar 10, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 31 oktober_

«Hvordan staver man kjærlighet? spurte Nasse Nøff.
Man staver ikke kjærlighet, man føler den, svarte Ole Brumm.»

På kreativ kafe denne gang startet vi med å spise kake og sitte i sofakroken og snakke sammen. Det var mange spennende emner som kom opp. Vi ble sittende og diskutere antagelser og andre følelser som påvirker hverdagen vår.

Kreativ kafe 23 jan

Hanne Haukås fra Spirit Art har funnet veien til Kreativ kafe for å fortelle om sin kreativitet.

Kreativ kafe 23 jan2

Hun hadde med seg to nydelige instrumenter. Hun begynte med Tibetan Chimes (fås kjøpt på Ting, Tang og Kaffe). Det var flott lyd når de ble slått i mot hverandre. Det andre instrumentet heter Wind Chime med elementet vann og ga en helt utrolig nydelig lyd, som var meget beroligende og god å høre på.

Kreativ kafe 23 jan3

Hanne fortalte om den veien hun går og har gått, hun har jobbet i militæret i mange år og er en virkelig tøff dame. Nå driver hun Haukås Helse og muskelterapi og hennes vei har blitt ledet inn på det kreative og hun maler og tegner mange fantastisk vakre og kreative bilder. Kunsten til Hanne er budskap i bilder… så flott…nyskapende…morsomt

Kreativ kafe 23 jan4

Er det sant at en frosk blir til en prins når man kysser den? Vakre Hanne har malt dette flotte bildet av en frosk… det blir spennende å se når prinsen dukker opp?

Tusen takk for et inspirerende og morsomt innslag på Kreativ kafe!

Denne dagen trakk vi også englekort og vi snakket om emnet numerologi. Jeg synes numerologi er så utrolig spennende og det var det flere som synes, vi rakk ikke å male engang, fordi vi var så opptatt med å analysere tall… spennende…Vi satt til langt utover ettermiddagen denne gangen…glemte helt tid og sted…hyggelig diskusjoner…å se og bli sett…ro…

Neste kreative kafe er torsdag 6 februar.

John Haagen Gjems fra Skien fritidspark kommer og forteller om alt det kreative du kan gjøre på fritidsparken. Jeg gleder meg! Det blir et også et mini decoupage kurs.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 9 januar – og glede skapte vi

Januar 7, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 9 januar 2014

Nytt år og nye muligheter… Kreativ kafe er i gang igjen…

Kreativ kafe 9 jan

Vi koste oss med diverse godsaker. Et sunt innslag var det også, gulrøtter og hjemmelaget dip med friske urter og hvitløk smakte nydelig.

Evy tok med seg to bilder hun hadde laget siden sist, kreativ som hun er, og bildene var utrolig fine. De ble kikket på og beundret. Kunstneren mottok mang et kompliment for bildene sine!

Som vanlig var det et minidecoupage kurs og det ble laget mange fine bilder denne gangen også!

Jeg spurte om det var noen som ville trekke et englekort… og det ville alle. Noen av kortene som ble trukket hadde navnet: Selvaksept, Naturen, Nye begynnelser og Ideer og inspirasjon.

Det som er så fint med å trekke slike kort, er at du blir bevisstgjort på en følelse, som kan gi deg glede i hverdagen. Det står også skrevet nydelig tekst til alle kortene i en liten bok som følger med. Dersom du ønsker å kjøpe englekort bør du ta en tur innom Tante Theoline eller Ting, Tang og Kaffi, de selger mange forskjellige kort.

Kreativ kafe 9 jan3

Det ble også mange gode samtaler. Du kan på en måte si, at vi alle så hverandre og delte noen av våre innerste tanker og erfaringer… å bli sett…hørt…bearbeide følelser… du er god nok, ALLTID.

En av damene sa: «for tre måneder siden viste jeg ikke frem til noen det jeg lagde, men etter å ha vært på Kreativ kafe, begynte jeg å utfordre meg selv. Nå viser jeg det frem og er stolt av det jeg lager.

Dette er jo helt fantastisk, tusen takk for så god tilbakemelding! Det viser jo at bevisstgjøring på forskjellige følelser som f.eks å bli synlig, gjør noe med oss. Det skjer en utvikling og vi finner frem motet vårt, utfordrer oss selv og legger bak oss usynlige fengsler og hindringer som stopper oss fra å nå våre høyeste potensialer.

Jeg ønsker å spre positivitet og glede og ved at så mange fantastiske mennesker kommer til Kreativ kafe, kan vi sammen gjøre en forskjell i hverdagen…

Kreativ kafe 9 jan2

Neste kreative kafe er torsdag 23 januar.

Hanne Haukås, en fantastiske kreativ dame, kommer og forteller om sin lidenskap … Hun maler og har startet Galleri H3 sammen med to andre kunstnere i Porsgrunn… jeg gleder meg! Det blir et også et mini decoupage kurs.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 12 desember – og glede skapte vi

Januar 6, 2014 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 12 des

Jeg gleder meg til dagens tema, Evy, Kristin og Pia skal fortelle og vise frem sine hobbyer … De syr redesign, barne tepper, barnetøy og mye mer… Spennende…

kreativ kafe 12 des

Utvalget er også rikt på dagens kakebord…

kreativ kafe 12 des 2

Gulrøtter og dip…Pepperkaker og havreflarn… Hjemmelaget seigmenn, kransekakekuler og karamelliserte mandler…

kreativ kafe 12 des 3

Gløgg med rosiner og hakkede mandler må vi jo ha nå i førjulstiden…

kreativ kafe 12 des 4

Har du sett så fantastiske kaker? Flotte julenisser av brownies, jordbær og vaniljekrem…En nytelse for øye og gane…
Min søster Heidi er utrolig flink til å bake og lage det koselig for alle rundt seg…

kreativ kafe 12 des 5

Forberedelser… vi er spente…

kreativ kafe 12 des 6

Har du sett så nydelig…Hjemmesydde blondebukser, smekker, sparkebukser og nydelige strikkede sokker i forskjellige mønstre.

kreativ kafe 12 des 7

Det er ikke bare barnetøy Kristin lager, hun lager også klær til seg selv, Hun har laget så utrolig mye fint.

kreativ kafe 12 des 8

Evy forteller og viser hvordan hun lager tepper…

kreativ kafe 12 des 9

Her holder hun et barneteppe med en engel og på baksiden er det mange engler…

kreativ kafe 12 des 10

Se det kule flyet… og på baksiden er det flotte skyer…utrolig morsomt og fantasifullt…

Kreativ kafe 12 des 11

Pia har sydd en nydelig hatt og dåpskjole… vakkert…

kreativ kafe 12 des 12

Hun har laget mye forskjellig blant annet et utrolig flott korsett…

kreativ kafe 12 des 13

Pia har også laget en ring… av en sølvskje…den var nydelig…

Kristin, Evy og Pia er virkelig noen fantastiske kreative damer. De har laget utrolig mye fint av ting de finner på Fretex og Skrot Tor etc… tusen takk for et inspirerende og morsomt innslag på Kreativ kafe…Miljøbevisst…gjenbruk…inspirasjon…

kreativ kafe 12 des 14

Solveig hadde tatt med seg et flott skjerf som hun har strikket… oppskriften ble etterspurt… Det er så fint at de som kommer, tar med seg det de har laget, for det inspirerer andre…

kreativ kafe 12 des 15

Flere har med seg strikketøy…det blir laget mye fint…hyggelig atmosfære… latter og glede…

kreativ kafe 12 des 16

Minidecoupagekurset er i gang og det er mange som limer servietter på lerret og maler etterpå…

kreativ kafe 12 des 17

Det er ikke gøy å sove…vil heller bli med og male…Dette blir nok en kreativ dame når hun blir stor…

kreativ kafe 12 des 18

Det er snart jul og Margaret har tatt med seg julekort som hun vil lage. Hun klipper og limer…kortene blir så fine…

Hun forteller stolt at barnebarnet hennes kommer og de skal lage kransekake sammen… glede…tradisjoner…

kreativ kafe 12 des 19

Se de flotte bildene… det er så gøy å se hvor vakre bilder, som blir laget på kreativ kafe…Kanskje dette blir julegaver?

Neste kreative kafe er torsdag 9 januar.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

Jeg ønsker alle en god jul og et riktig godt nytt år!

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

by admin

Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

November 15, 2013 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 28 nov

Ole Brum sitat:
«Godhet – i likhet med en honningkrukke,
er best når det går fra venn til venn.»

Kreativ kafe denne dagen har et spennende tema. Solveig, en fantastisk kreativ dame, skal fortelle om en av sine store hobbyer, Ole Brum, og hun har tatt med seg utrolig mye rart…

Kreativ kafe 28 nov

Kaffe, te, vafler, Sol`s Glutenfrie knekkebrød med krydder gourmetost,  succesterte uten gluten og laktose, hjemmelagde Chocolate chip cookies… og sist men ikke minst LAPPER… det førte med seg mange gode minner fra barndommen, mormor hadde alltid nydelige hjemmelagde lapper.

Mormor ble overrasket da hun så at det sto lapper på bordet og hun fortalte om mine søskenbarn som forspiste seg på nystekte lapper da de var små…kan godt hende at jeg var en av dem…så glad i kake som jeg er…

Kreativ kafe 28 nov 2

Forberedelser til foredraget. Her legges diverse saker frem, til og med lys i Ole Brum skal det bli…

Kreativ kafe 28 nov 3

Sofakroken er populær og vi hadde mange gode samtaler denne dagen også.

«Noen ganger er alt man tenker
noe som ikke kan hjelpe i det hele tatt.» – Ole Brum

Kreativ kafe 28 nov 4

Nå er vi alle spente på hva Solveig har tatt med seg…

Kreativ kafe 28 nov 6

Hun begynte å interessere seg for Ole Brum for mange år siden, den lille pyjamasen er 22 år gammel… Utrolig morsomt å se alt Solveig har samlet gjennom mange år…

Kanskje dette kunne være noe for barnehager, SFO eller skoler? Dette er jo nesten som et Ole Brum Museum… og Solveig elsker barn, hun strålte av glede når hun fortalte om de barna i hennes liv som kom og lekte og så på Ole Brum «Museumet» hennes.

Kreativ kafe 28 nov 15

Hun vil at Ole Brum skal være fin i ansiktet, ellers vil hun ikke ha det.

Ingen får lov til å bære Ole Brum i øret…forteller Solveig med myndig stemme… Det er ingen som liker å bli dratt i øret…

Kreativ kafe 28 nov 5

Det er utrolig mye forskjellige Ole Brum ting, kassettspiller, kjeks, pasta, spilledåser, bamser, bøker, drikkeflasker, lamper, kjeder i både gull og sølv og mye mer…

Kreativ kafe 28 nov 16

Jeg bare måtte prøve telefonen… den var så kuuuul. Her ser du også en av de åtte stk Ole Brum klokkene hun har. Hm… jeg lurer på hvor hun får plass til alt dette?

Ja, Solveig er jo bare fantastisk… tusen takk for et inspirerende og morsomt innslag på Kreativ kafe…dette sprer glede… lek og morro…

Kreativ kafe 28 nov 7

Etter foredraget til Solveig skulle vi ha et minidecoupage kurs. Jeg hadde et «Igangsetter» kurs på mandagen og englekortene lå igjen på bordet. Dette synes alle var meget interessant. Noen hadde selv englekort, mens andre hadde ikke noe kjennskap til dette.

Kreativ kafe 28 nov 8

Alle ville trekke et englekort, det er jo bare en hyggelig påminnelse eller en bevisstgjøring. Min gode barndomsvenninne Anne Sofie trakk et kort… og pussig nok sto det Musikk på kortet! Dette var morsomt, for jeg spurte Anne Sofie og min søster tidligere om vi skulle starte vårt eget kor…synge trestemt igjen….slik som da vi var barn…når jeg synger, forsvinner tid og sted og alt flyter naturlig. Ved å gjøre dette sammen med andre er det akkurat som om vi gir hverandre en gave og det fører til økt energi…glede…

«Akkurat som da vi var barn! Vi lekte og hadde det gøy i hverdagen…Jeg kan hente tilbake den gode følelsen jeg fikk da min tvillingsøster Heidi, Anne Sofie og jeg sang og danset og drømte at vi var sangstjerner…drømmer trenger vi for å finne kjærligheten til oss selv… og finner vi kjærligheten til oss selv kan vi også unne oss selv og andre alt godt…Vi må lære å bli barn igjen…Finn din kreativitet…»

Ønsker du å kjøpe englekort, bør du gå innom Tante Theoline eller Ting Tang og Kaffi, de har mange forskjellige kort…

Kreativ kafe 28 nov 9

Jeg gleder meg til å starte i kor igjen…akkurat som da vi var barn… vi tre…glede…drømmer…håp…

Kreativ kafe 28 nov 10

Tid for decoupage…lime servietter på lerret og male etterpå…her forsvinner også tid og sted…og vi gjør noe sammen… samarbeid…følelser kommer ut og blir bearbeidet… god følelse… det er lett å bli kjent med nye mennesker når vi gjør noe sammen…

«Jeg ønsker at du tar med deg noe du har laget på kreativ kafe, slik at du kan inspirere andre eller du kan bli inspirert av det andre har med…»

Evy, en annen fantastisk kreativ dame har laget mange flotte bilder og hun har vært flink til å ta disse med på Kreativ kafe. Alle kikket på de fine bildene hennes og hun hadde brukt klistremerker i stedet for akrylpasta. Det ble utrolig flott…nye ideer gir nye kreative måter å jobbe på…

Kreativ kafe 28 nov 11

Som alltid er konsentrasjonen på topp. Husk på å ta på deg klær som du ikke er redd for skal bli ødelagt, for en kan jo ikke være redd for å grise litt når man holder på med maling…Noen hender har mer maling enn andre…

Kreativ kafe 28 nov 12

Her er noen av de flotte decoupagebildene…det var også noen i dag som gjorde dette for første gang… og se hvor flinke de var og hvor vakre bilder de lagde…Mestring gir økt selvtillit…

Kreativ kafe 28 nov 13

Det var noen som kom litt senere og vi hadde gode samtaler langt ut i de sene timer denne kvelden. Det var liksom ikke tid for å reise hjem…det var tid for å snakke med hverandre…tillit…glede…vennskap….fiiiiine folk…

Kreativ kafe 28 nov 14

For en vakker solnedgang det var denne kvelden…akkurat like vakker som dagen har vært…gode samtaler, masse kreativitet og glede i hverdagen…

«Ole Brumm og Nasse Nøff satt ute
i mørket og så på alle stjernene oppe
på himmelen. Da ble plutselig Nasse
redd og begynte å gråte. Brumm satte
seg tett inntil Nasse og holdt godt rundt
ham. Da sa Brumm:..»Så Nasse, ikke vær
redd for å gråte min venn. Tårene dine vil
mykne ditt vakre hjerte, og vaske øynene
dine rene, og det vil bare kunne gi deg en
bedre evne til å se livet klart»…

Neste kreative kafe er torsdag 12 desember.

Evy, Kristin og Pia, tre fantastiske kreative damer, kommer og forteller om en av sine hobbyer … De syr redesign, barne tepper, barnetøy og mye mer… jeg gleder meg! Det blir et også et mini decoupage kurs.

Kl 12.00-15.00 i Mælagata 29, Skien.

Vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 28 november – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

 

 

 

 

by admin

Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

November 2, 2013 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 14 november

Det har aldri vært så mange på kreativ kafe før, som i dag, utrolig hyggelig at så mange fant veien og ble med og skapte glede… Mennesker i alle aldre var det også, den yngste under et år og den eldste over åtti…

Kreativ kafe 28 nov1

Det ble fortært Sol`s Glutenfrie knekkebrød med krydder gourmetost, heidi`s hasselnøttbunn med eplemos…mmm den smaker nesten som tilslørte bondepiker. Nydelige Vafler og hjemmelagde Chocolate chip cookies, oppskriften er fra Trines Matblogg. Jeg har fått god hjelp til bakingen av min tante og søster. Cookiesene var utrolig gode og så lettvinte… deigen kan lages på forhånd og legges i fryseren. Kjekt å ha dersom du får uventet besøk, bare ta opp av fryseren og stekes i 11 minutter.

Kreativ kafe 28 nov2

Link til oppskriften på de gode Chocolate chip cookiesene:

http://trinesmatblogg.no/2011/05/03/chocolate-chip-cookies-kjeks-med-sjokoladebiter/

Kreativ kafe 28 nov3

Jeg er veldig glad i fortellingen til Sogyal Rinpoce, som er fra den tibetanske boken om livet og døden. Den forteller så fint om livet…

1. Jeg går nedover gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg faller nedi.
Jeg er fortapt… jeg er uten håp.
Det er ikke min feil.
Det tar en evighet å komme seg opp.

2. Jeg går nedover den samme gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg later som jeg ikke ser det.
Jeg faller nedi igjen.
Jeg kan ikke fatte at jeg er på samme sted.
Men det er ikke min feil.
Det tar fortsatt en evighet å komme seg opp igjen.

3. Jeg går nedover den samme gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg ser at den er der.
Likevel faller jeg nedi… det er en vane.
Øynene mine er åpne.
Jeg vet hvor jeg er.
Det er min feil.
Jeg kommer meg opp med det samme

4. Jeg går nedover den samme gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg går rundt det.

5. Jeg går nedover en annen gate.

Kreativ kafe 28 nov4

Skravling blir det og latter og glede…

Kreativ kafe 28 nov5

Det ble laget mange flotte decoupage bilder, jeg er imponert over alle de flinke kunstnerne…

Kreativ kafe 28 nov6

Det er stor konsentrasjon under arbeidet og man må regne med at det kommer litt maling på fingre og klær… Det kan være lurt å ta på seg noe man ikke er så redd for, eller en skjorte utenpå slik at du ikke ødelegger klærne. Det gikk bra denne gangen, akrylmaling går lett bort i vask, om det ikke har tørket.

Kreativ kafe 28 nov7

Her var det to som fant tonen, lappeteknikk var stikkordet, det var noe disse flotte damene hadde sydd mye. En annen dame hadde tatt med seg strikketøyet, hun var i gang med å strikke et nydelig teppe i forskjellig garn. Det ble også diskutert Pernille Bache sin refleksbevegelse, ?SES!, her var det flere i gang med å strikke med refleksgarn… En av damene utbrøt:

«Jeg er blitt helt hekta på ?SES!»

Jeg gleder meg til å se resultatene…Det er en fantastisk bevegelse Pernille har satt i gang, det kan redde liv. Det er bare å sette i gang å strikke, sy eller hekle med refleksgarn…

Kreativ kafe 28 nov8

Her er et lite utvalg av bildene som ble laget denne gangen. Utrolig flotte! Flere av disse hadde aldri prøvd decoupage før, se hva de fikk til på et par timer.

Neste kreative kafe er torsdag 28 november.

Da blir det også et mini decoupage kurs og det kommer en fantastisk kreativ dame som skal fortelle om en av sine hobbyer … Ole Brum… jeg gleder meg!

Tiden blir utvidet fra kl 12.00-15.00, vi blir ofte sittende og skravle lenge etter kl 14.00.

Kanskje vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

Oktober 25, 2013 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 31 oktober_

Denne torsdagen var vi ikke så mange, men glede ble skapt og det ble som vanlig laget mange fine decoupagebilder.

Min kusine kom innom og hun hadde på seg en flott strikkejakke. Det var en modell av Marianne Isager og det var virkelig et nydelig mønster! Dumt at jeg ikke strikker… Jeg fikk heller lage litt ablegøyer jeg! 😉

Kreativ kafe 14 nov

Jeg hadde bakt Sol`s glutenfrie knekkebrød og de var helt nydelige med brunost på!

Det ble som vanlig servert kaffe, te, vafler og kaker.  Denne gangen sto det på bordet en Successterte som er glutenfri og uten Lactose. Det er ikke så mye mel en skal ha i de malte mandlene, så jeg tok en spiseskje med glutenfritt mel i stedet for hvetemel. Jeg brukte smør uten melk og lactosefri fløte fra Tine. Vips så ble det en gluten og lactosefri kake som smakte helt nydelig!

Kreativ kafe 14 november Knekkebrød

En dame hadde tatt med mange flotte servietter og jeg likte spesielt en serviett hvor det sto, «En balansert diett er et kakestykke i hver hånd! Glad i kake jeg?… Huff ja, det er altfor godt!

Vi satt og pratet litt i sofakroken og temaet denne gangen var strikking og sko, det var flere som var lidenskapelig opptatt av sko, så praten gikk livlig rundt bordet!

To damer hadde tatt med seg bilder som de hadde laget hjemme siden sist, utrolig gøy å se hvor fine bilder de hadde laget og hvor fine bilder som ble laget på kreativ kafe! Dersom du tenker å komme på kreativ kafe kan du gjerne ta med deg noe du har laget… kanskje du kan inspirere noen…? Eller bli inspirert…?

Kreativ kafe 14 november bilder

Neste kreative kafe blir torsdag 14 november kl 12-14 som vanlig, i Mælagata 29, Skien. Kanskje vi sees?

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 24. oktober – og glede skapte vi

Oktober 12, 2013 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 24 oktober

Ole Brum sitat:
Nasse Nøff og Ole Brumm sitter ute i solen og koser seg da Nasse plutselig 
sier:- «Brumm, hva er egentlig livets største rikdom»?..Brumm tenker seg om en liten stund og sier: – «Nasse, det må være kjærligheten, for den er den eneste rikdommen man vil bli rikere av jo mer man sløser med den «.

Det er så hyggelig å se at de som har vært på kreativ kafe kommer tilbake.  Da får jeg bekreftelse på at dette er inspirerende! Mine tanker med dette konseptet er at jeg skal holde kreativ kafe frem til nyttår, dersom det kommer mennesker som ønsker å finne inspirasjon og som vil inspirere andre, fortsetter kreativ kafe etter nyttår også. Kom å se om dette er noe for deg da vel?

Denne gangen ble det servert en spennende pizza og ikke bare søtt. Luigi`s potetpizza er en sprø pizzabunn toppet med poteter og urtesalt. Den smakte helt fantastisk og med litt søtt etterpå var magen og alle smaksløkene fornøyde!

En dame som ikke tåler gluten hadde med seg glutenfrie rundstykker og vi tok på litt potet, olje og urtesalt og stekte det i ovnen … vips så fikk hun glutenfri potetpizza hun også.  Den nydelige Heidi`s hasselnøttbunn toppet med eplemos og fløte er også glutenfri.

Potetpizza

Før decoupage kurset satt vi og skravlet litt og temaene denne gangen gikk mest i maling, strikking, sying og mat.  Hun som ropte ut at hun ikke kom til å få sove før hun hadde fått kjøpt akrylpasta på forrige kreative kafe, hadde kjøpt pasta. Dette var noe hun klødde i fingrene etter å prøve.  En annen dame hadde allerede kjøpt akrylfarger i alle farger, flere lerret i forskjellige størrelser, servietter, lim, ruller, pensler, akrylpasta,  ja… alt du trenger for å komme i gang med å male med decoupage! Hun var virkelig i gang og hadde med seg et flott bilde med fugler på, som hun hadde laget siden sist.

Det var så gøy at damen med fuglebildet og damen som strikker  hadde tatt med seg det de hadde laget, for da kunne vi andre se og bli inspirert av de vakre tingene de hadde laget.  Dersom du tenker å komme på kreativ kafe kan du gjerne ta med deg noe du har laget… kanskje du kan inspirere noen…? Eller bli inspirert…?

Strikketøy

En dame fortalte at hun hadde sydd smekker til den lille som hun venter i mars… hun skulle ta med seg disse og vise neste gang hun kom på kreativ kafe. Det blir spennende!

Det ble også diskutert mat og da spesielt glutenfritt. En dame hadde en veldig god oppskrift på knekkebrød som var lettvinte og gode. Vi var flere som ønsket oppskrift på denne og kanskje den står på bordet på neste kafe? Her er i alle fall oppskriften om du ønsker å bake glutenfrie knekkebrød.

Sol`s glutenfrie knekkebrød:

10 dl frø (solsikkefrø, solsikkekjerner, sesamfrø,  linfrø knuste nøtter, gresskarkjerner, glutenfrie havregryn o.l)
6 egg
½ ts salt

Bland alt sammen i en bolle.  Ta en spiseskje og putt dem på brett med bakepapir og trykk dem litt utover slik at de blir litt flate.Stekes på 200 grader i ca 15 minutter. De bør oppbevares i kjøleskap. Kan også fryses.

Det ble laget mange flotte bilder på mini decoupage kurset denne gangen også! Det kom også frem mange følelser, jeg har stor tro på at maling… eller en annen hobby som du liker, kan hjelpe deg med å bearbeide følelser og få det vonde ut av hodet og ned i lerrettet. Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og vi hjelper hverandre. Jeg synes det er modig når noen tør å fortelle at de er i en vanskelig situasjon.

Dream1

Da vi alle var ferdige med bildene utbrøt en av damene, «Jeg har blitt helt bitt av basillen og nå må jeg ut og kjøpe lerret» Hun har mange andre hobbyer også, men hun ville lage nye bilder til stuen slik at hun fikk malerier som passet til resten av interiøret.

Neste kreative kafe er torsdag 31 oktober.

Da blir det også et mini decoupage kurs og det kommer en fantastisk kreativ dame som skal fortelle om en av sine hobbyer … Ole Brum… jeg gleder meg!

Kanskje vi sees?… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

<<kreativ kafe

Glede i hverdagen – kreativ kafe 31 oktober>>

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september – og glede skapte vi

by admin

Kreativ kafe 17. oktober – og glede skapte vi

Oktober 7, 2013 in Kreativ kafe by admin

Kreativ kafe 17 okt

Jeg blir så imponert over hvor mange tøffe mennesker det finnes!  Det å komme på kreativ kafe helt alene uten å vite hvem noen er, tenker jeg er modig!  Og det var det flere damer på dagens kafe som hadde gjort. De hadde virkelig tatt frem motet sitt og utfordret seg selv!

Som alltid ble det servert kaffe og kake og den berømte Heidi`s hasselnøttbunn toppet med eplemos og fløte var på plass. Eplekake, brownies og vafler sto også på bordet.  Det smakte helt nydelig…

Dagens tema var et mini decoupage kurs, men først satt vi og skravlet litt. En dame fortalte at hun akkurat hadde fått tvillinger – hun ble nok inspirert av at min tvillingsøster var til stede, for det kom litt etterpå, sebrafinken min altså…

Refleksgarn er virkelig blitt in, vi diskuterte det nye prosjektet til Pernille Bache,?SES! – se eller synlig som hun holdt et foredrag om på forrige kafe. Det var refleksdagen den torsdagen og Pernille ble intervjuet på Radio Grenland på morgenen. For å bli synlig i nattemørket, oppfordres folk til å strikke med refleksgarn, kule effekter i klærne og slippe å måtte huske på det, det bare er der.

Vil du ses…strikk i vei…

akrylpastabilde

På mini decoupage kurset viste jeg hvordan serviettene brukes og limes på lerret. Jeg viste noen av mine bilder for å gi noen tips på hva de kan gjøre. Jeg har brukt akrylpasta på noen av disse bildene og forklarte at det kunne vi ikke bruke den dagen, for det må tørke en god stund før du kan male over.  Plutselig ropte en av damene ut, «hjelp, nå kommer jeg ikke til å få sove i natt» hun strekte ut armene og la hendene foran øynene sine.  Alle kikket forskrekket på henne og jeg tenkte, hjelp, er det noe galt?

Hun satte i å le og spurte, «hvor kan jeg få kjøpt akrylpasta, for det må jeg ha i dag». Vi fikk oss en goood latter alle sammen…

Det var utrolig god stemning rundt bordet, alle var veldig engasjerte og konsentrerte. Resultatet ble utrolig bra og alle fikk laget et flott bilde!

kreativ kafe decoupage

Jeg ønsker at alle som vil, kan komme og fortelle om sin kreativitet, fordi det inspirerer andre. Dersom du har lyst, send meg en mail eller ring og vi finner en dag du kan fortelle om det som engasjerer deg!

Siden det har vært spørsmål om å ha kreativ kafe oftere, er neste kreative kafe for å skape glede i hverdagen torsdag 24. oktober.

Kanskje vi ?SES!

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 3.oktober – og glede skapte vi igjen

September 16, 2013 in Kreativ kafe by admin

kreativ_kafe_bilde

Torsdag 3. oktober var den andre kreative kafeen.

Denne gangen var vi 10 stykker og kl 12.00 var et bedre tidspunkt å starte på.

Det var kaffe, te, vafler, boller, sjokoladekake og hasselnøttebunn toppet med eplemos og fløte…mm  det smakte helt fortreffelig!

Pernille Bache fra pernille bache DESIGN presenterte prosjektet ? SES! – se eller synlig. For å bli synlig i nattemørket, oppfordres folk til å strikke med refleksgarn, kule effekter i klærne og slippe å måtte huske på det, det bare er der.

Vil du ses…strikk i vei…

alle-aldre-1P2 (3)

Det er så utrolig mange kreative mennesker og denne gangen var det flere som malte og noen som hadde mange interesser som f.eks. Ole Brum, frosker, hekle, sy, strikke osv.  Det er så gøy å høre på når noen forteller om det de er engasjert i. Det inspirerer i alle fall meg!

Jeg ønsker at alle som vil, kan komme og fortelle om sin kreativitet, fordi det inspirerer andre. Dersom du har lyst, send meg en mail eller ring og vi finner en dag du kan fortelle om det som engasjerer deg!

Damen som skulle få mann og barn til å rydde sitt rot ut av hennes syrom, er i gang. Hun har blitt inspirert til å sy igjen!

Jeg fikk tilbakemelding på at flere ønsket at kreativ kafe skulle være oftere, derfor er neste kreative kafe for å skape glede i hverdagen torsdag 17. oktober, Kanskje vi SES…?

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi

 

by admin

Kreativ kafe 12. sep – og glede skapte vi

September 5, 2013 in Kreativ kafe by admin

kaffekopp_sTorsdag 12 september startet den første kreative kafeen.

Vi var til sammen 9 stykker i alle aldre, minste bare 4 månder. Folk kom til litt forskjellige tider, så neste gang begynner vi kl 12.00. Det var da de fleste viste seg.

Vi koste oss med kaffe, te, vafler, eplekake og brownies og alt smakte helt nydelig!

Jeg holdt et innlegg om bevisstgjøring på hvor viktig jeg mener det er å finne sin kreativitet. En liten fortelling som jeg er så glad i, ble det også tid til. Det var en veldig hyggelig atmosfære og alle, som ønsket det, fortalte om sine interesser. Vi snakket om hva som ga inspirasjon og det kom opp temaer som å sy, male, hunder, bake, lage mat, billedbehandling. Det ble også diskutert hvordan vi kan hjelpe mennesker som er ensomme og har vanskelig for å komme seg ut. Her var det flere som ønsket å bidra til gleden i hverdagen både for seg selv og andre!

Tilbakemeldingene var utrolig positive, den morsomste var damen som skulle hjem å be mann og barn om å hente sitt rot, som de hadde overlesset sy rommet hennes med. Hun hadde fått inspirasjon til å bli kreativ igjen, og hun visste hva hennes kreativitet var, det var å sy…

Neste kreative kafe for å skape glede i hverdagen er torsdag 3 oktober, kanskje vi sees…?

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen