by admin

Påfyll lag – Der du bor Grenland

november 6, 2014 in Fantastiske oppdrag by admin

Påfyll Lag der du bor_redigerad-1

To fantastiske karer som gir PÅFYLL til nærmiljøet!

Karl Fredrik Kittilsen og Gisle Lunde er to fantastiske og inspirerende karer som startet Der du bor – Grenland i 2008, det er en nærmiljøorganisasjon som arbeider for gode lokalsamfunn.

Bøle, Herøya, Moflata, klyve og Gulset Nærmiljøsenter er med i Der du bor – Grenland.

De har blant annet startet:

  • Påfyll lag, på Gulsetsenteret og Brotorvet
  • «Trivsel og Helse for generasjoner»
  • Etter Skoletid på Moflata, Gulset og Herøya
  • MiljøTreff på Gulsetsenteret
  • Familiemiddag på Klyve
  • Grenlandsmarsjen m.m.

Vil du vite med om deres aktiviteter eller være med som frivillig, kan du kontakte dem på post@derdubor.org  eller ringe     tlf 911 35 095. Nettsiden er www.derdubor.org

 

Påfyll Lag der du bor 2_redigerad-1

Jeg traff Gisle Lunde på et Nav møte hvor han fortalte om Påfyll. Det er et tilbud til arbeidsledige hvor de kan komme kl 9.00 hver tirsdag på Gulsetsenteret. Der får de kaffe, kan lese aviser eller bare snakke sammen med andre i samme situasjon. Det kommer inspirerende foredragsholdere fra privat og og offentlig sektor som forteller sin historie og så er det en fast gåtur til Åletjern hvor du får sitte ute i naturen og spise en nydelig lunsj.

Dette er et fantastisk tilbud til å komme i gang om morgenen, få et sosialt nettverk og påfyll for den som er arbeidsledig. Du får kreativt og sosialt innhold og kan hente inn mye energi og frisk luft når du går på tur. 

Gisle spurte om jeg ville holde et kreativt foredrag denne tirsdagen, og det ville jeg gjerne.

Jeg fortalte litt om meg selv og hva mine kreative prosjekter er, men dagen besto mest av Decoupage – å lime servietter på lerret og male etterpå.

Siden alle som kommer til Påfyll er arbeidsledige hadde jeg dette spørsmålet til dem før vi begynte å male.

«hva er din drøm, hva har du lyst til å jobbe med?

Bevisstgjør deg på denne følelsen og ha en intensjon om å male følelsen inn i bildet.

På slutten av dagen skal du vise frem bildet ditt og ha et lite foredrag på ca 1 minutt hvor du forteller hvorfor akkurat denne følelsen er viktig for deg.»

Da får du bevisstgjort noe som du i hverdagen kanskje ikke tenker over. Du får bevisstgjort din drøm og det kan gi deg en positiv følelse som kan få deg til å hente opp energi slik at du får overskudd til å gå for den jobben du drømmer om … Gi deg selv positive tanker og følelser og start med å  skape det livet du ønsker å leve.

Påfyll Lag der du bor 3_redigerad-1

Male og lime i flotte farger…

Påfyll Lag der du bor 4_redigerad-1
Klippe i alle fasonger og varianter…

Påfyll Lag der du bor 5_redigerad-1

Dette var virkelig en flott gjeng, og det ble mange gode samtaler utover dagen… det går som regel lettere å bli kjent med andre og snakke sammen når vi er kreative og i dag var ingen unntak.

«Jeg ønsker å leve min drøm og å hjelpe andre til å finne og leve sin!»

 

 

 

 

 

by admin

Brobygger – på tvers av kulturer

mai 24, 2014 in Fantastiske oppdrag by admin

Brobygger 220514 10

Se på denne flotte gjengen! De er med i Brobygger. Det er et gratis lav terskel tilbud og åpen møteplass for ungdom fra 14 år og oppover. De møtes på Telemark Røde Kors hver torsdag fra 17.00 – 19.00. Det er i gjennomsnitt 18-25 ungdommer, som kommer på disse kveldene.

Denne kvelden er det representanter fra Nepal, Iran, Afghanistan, Ghana, Kenya, Palestina og Norge.

De har både inne og uteaktiviteter og temakvelder som fokuserer på IDENTITET, RESSURS OG MULIGHETER, som ungdommene har. De bagatelliserer ikke utfordringer, tvert imot… de ser på muligheter og prøver å se det positive i enhver situasjon.

Brobygger inviterer også foredragsholdere til å komme. Politi, Amathea osv har gjort dette og bevisstgjort ungdommene på forskjellige temaer.

Brobygger ønsker at ungdommene skal bli kjent med seg selv og andre og bli en BROBYGGER!

De har en egen facebookside, som du kan gå inn på ved å trykke på linken: Brobygger

Brobygger 220514 2

Gloria Leiyan jobber i Telemark Røde Kors og er en fantastisk initiativ rik dame, som har vært med på å starte og drive Brobygger.

Alle aktivitetene de setter i gang, har en mening bak seg. De jobber mye med holdnings arbeid fordi holdninger kan forandre handlinger. På Brobygger møtes ungdommer fra alle kulturer, bakgrunn og etnisitet. Alle er velkommen. De voksne frivillige i Røde Kors  har som mål å møte, se, inkludere og involvere hver eneste ungdom som kommer.

Ønsker du å bli frivillig, eller vite mer om hva Røde Kors gjør, trykk på linken:  Telemark Røde Kors>>

Her hos meg skal de jobbe med følelser og kreativitet… Jeg, Anita Bjørbekk, jobber med å bevisstgjøre følelser i oss, slik at vi kan integrere og forstå hvorfor vi reagerer som vi gjør.

Temaet for dagen er betydning av Brobygger og din drøm…

Jeg har to spørsmål til ungdommene, som de kan ha en intensjon om å male inn i bildet.

«Hva betyr Brobygger for deg?  

–         Trygghet
–         Å bli sett
–         Samhold
–         muligheter….osv

For noen er det første gang de er med på Brobygger, de kan bruke dette spørsmålet:

«Hva er din drøm, hva har du lyst til å bli?

–         Jobbe i Røde Kors
–         Fotballspiller
–         Sykepleier
–         Kunstner….osv

Bevisstgjør deg på denne følelsen. Ha en intensjon om å male følelsen inn i bildet.

På slutten av dagen skal du vise frem bildet ditt og ha et lite foredrag på ca 1 minutt hvor du forteller hvorfor akkurat denne følelsen er viktig for deg.»

Brobygger får da en Collage – mange bilder som er basert ut fra hver enkelt sin viktigste positive følelse.

Vi samler alle lerretene og setter sammen alle bildene og hva tror dere resultatet blir? Jo, et helhetlig bilde som viser BETYDNINGEN og/eller DRØMMENE til Ungdommene som er med i Brobygger.

Brobygger 220514

Se så fint det er dekket på… spennende å se hvordan de hvite lerretene blir til slutt… og drømmene…

Brobygger 220514 3

Siden ikke alle kjenner hverandre, har vi en rask introduksjons runde hvor ungdommene forteller litt om seg selv.

Brobygger 220514 4

Det er utrolig spennende å ha så mange fantastiske undommer på kurs… Jeg forteller hva de to spørsmålene er og forklarer litt om fremgangsmåten til Decoupage… lime servietter på lerret og male etterpå.

Brobygger 220514 5

Det er et stort utvalg av servietter og farger, så det er ikke så lett å velge… kikke litt… se hva andre gjør…

Brobygger 220514 6

«Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og glemmer tid og sted et øyeblikk.

Å gjøre noe sammen med andre, fører til at vi øker vår energi og glede, vi inspirerer hverandre og det er noe som skjer med oss, akkurat som om det er en energi, som bare blir sterkere og sterkere i løpet av den tiden vi er kreative sammen. Det å tilbringe tid sammen med mennesker, som har samme interesse og mål og dele noe positivt, gjør meg glad og jeg er sikker på, at det også gjør andre glade!»

Brobygger 220514 7

Stort utvalg av servietter… Farger er viktig… Hvilken farge liker du?

Brobygger 220514 11

Det er spennende å se hvor forskjellige vi er… Det blir laget bilder i alle farger…

Brobygger 220514 8

Så var det tid for å vise frem bildene og fortelle hva brobygger betyr for deg og/eller hva er din drøm?

Det kom frem mange fine foredrag…Noen hadde valgt et av temaene, mens andre hadde tatt med begge. Det var litt skummelt å fortelle om sitt valg for noen, men alle våget seg inn i frykten og utfordret seg selv…utrolig modig gjort…

Drømmer…Minner fra Norge, lykkelig hele tiden, huske kaffe, følt seg elsket, følt seg hjemme i Skien… frykt og vanskelige ting på den ene siden, kjærlighet og samhold på den andre siden, har oppnådd drøm om å besøke Eifeltårnet og gå på ski… ønske om å bli statsminister i Norge, solidaritet, Brobygger spille sjakk og kebab på bordet og høre på Gloria snakker, Politikk…Brandenburger tor, vin og Eifeltårnet…fotballspiller…glede, kultur og reise rundt i verden…drøm, reise, jobbe med dyr og inn i militæret…ærlighet og kjærlighet i brobygger…glad i natur og skog og høst og vår…glad i å være en brobygger…glad i ballonger, katter og dikt…vite at englene er alltid med deg, masse smågleder ved brobygger og skape drømmer…tørre å ha frihet til å gjøre ting du egentlig ikke tør å gjøre…finne den perfekte reise i musikk og kaffe…

Brobygger 220514 9

Her er to delegater, Nepalese Yd Ram Arati  og Ram Sth, fra Nepal som har vært i Norge i ca et år. De forteller om sine opplevelser og møter med mennesker og kulturer og det ble et tåredryppende innslag på slutten av dagen, siden det ble holdt en liten avslutning fordi de skal reise hjem til Nepal i løpet av et par uker. De er så takknemlige for et fantastisk år i Røde Kors og Brobygger.

Målet om å møte, se, inkludere og involvere hver eneste ungdom, som kommer, ble nådd i kveld også. Jeg både tror og håper at alle som var på kurs i kveld følte dette. Det var en fantastisk fin gjeng, som jeg vet vi kommer til å høre og se i fremtiden… Det var mange flotte og store drømmer som kom frem i kveld. Jeg, Anita Bjørbekk, håper at hver enkelt får sin drøm oppfylt…

Tusen takk til Gloria Leiyan og alle dere flotte ungdommer, for at dere ville komme på et Kreativt kurs hos meg… Det er jeg, Anita Bjørbekk,  veldig takknemlig for…

Ta gjerne kontakt om du ønsker å bli med på et kurs, for å bevisstgjøre deg og dine kolleger på hvor viktige dere er for hverandre og hvordan samspillet dere imellom fungerer.

<<Kontakt

 

 

 

 

 

by admin

Drømmekultur…

mars 23, 2014 in Fantastiske oppdrag by admin

Telemark Røde Kors Drømmekultur

Hva er kultur og hvordan kan man skape en drømmekultur?

Røde Kors er meget opptatt av hvordan kulturen innad i organisasjonen fungerer. En definisjon på kultur er «måten vi gjør tingene på her hos oss». For å få en god kultur, er det viktig, at følelsen vi har når vi tenker på arbeidet vårt er en positiv følelse, eller så kan det fort bli misnøye, mye antagelser og konflikter.

Røde kors har en kultur hvor alle er like mye verdt, akkurat som i et puslespill. Alle brikkene er like viktige.

«Skulle det ikke i fredstid være mulig å danne
hjelpe foreninger bestående av frivillige og godt
kvalifiserte personer som i krigstid skulle stå
for pleie og stell av de sårede?» – Fra Jean Henry Dunant: «Minner fra Solferino», 1862

Røde kors startet også som en ide… Det at Jean Henry Dunant gikk fra ide til handling har hjulpet millioner av mennesker verden over. Røde Kors sine overordnede mål er å avdekke, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse.

De frivillige er selve bærebjelken i Røde Kors-aktivitetene, og innsatsen de frivillige yter er mer enn gull verdt. Frivillighet har en verdi i seg selv gjennom medmenneskelighet, engasjement og sosialt ansvar. Det er en gjensidighet mellom en som mottar og den som gir hjelp – begge parter er til for hverandre. Det handler om respekt, utvikling av identitet og tilhørighet, sosialt samhold, ny kunnskap, trivsel og framtidstro.

Dersom du ønsker å bli med som frivillig eller ønsker å vite mer om Røde Kors gå inn på deres nettside:

Røde Kors  eller Telemark Røde Kors:  Telemark Røde Kors

Alle trenger trygghet og tilhørighet. Mennesker over hele verden rammes av små eller store kriser som gjør at de trenger ekstra omsorg. Røde Kors er der for å hjelpe… blir du med?

Telemark Røde Kors

Alt står klart… servietter, lim, lerret, maling og alt vi trenger til decoupage..

Telemark Røde Kors 1

De ansatte ved Telemark Røde Kors vet enda ikke hva de skal gjøre… de vet bare at de bør ha på tøy, som tåler å få flekker.

Eli Christensen Ducros, leder i Telemark Røde Kors, er så stolt av staben sin og forteller at de har nådd et stort mål, som er å få flere frivillige. Dette er virkelig godt jobbet og meget viktig for organisasjonen.

Her hos meg skal de jobbe med følelser og kreativitet… Jeg, Anita Bjørbekk, jobber med å bevisstgjøre følelser i oss slik at vi kan integrere og gi slipp på forskjellige følelser.

Temaet for dagen er Drømmekultur…

«Hva er den viktigste følelsen for deg på jobb?

–         Trygghet
–         Å bli sett
–         Samhold
–         Resultater….osv

Bevisstgjør deg på denne følelsen. Ha en intensjon om å male følelsen inn i bildet.

På slutten av dagen skal du vise frem bildet ditt og ha et lite foredrag på ca 3 minutter hvor du forteller hvorfor akkurat denne følelsen er viktig for deg.»

Telemark Røde Kors får da en Collage – mange bilder som er basert ut fra hver enkelt sin viktigste positive følelse.

Vi samler alle lerretene og setter sammen alle bildene og hva tror dere resultatet blir? Jo, et helhetlig bilde som viser DRØMMEKULTUREN til Telemark Røde Kors. Akkurat slik de ønsker å ha det.

Telemark Røde Kors 4

Lete etter servietter… det er mange å velge i…

Telemark Røde Kors 2

 Farger er viktig… Hvilken farge liker du?

Telemark Røde Kors 3

 Det er spennende å se hvor forskjellige vi er… Det blir laget bilder i alle farger…

Telemark Røde Kors 5

 Stor konsentrasjon… klipper og limer…

Telemark Røde Kors 6

 Setter sammen servietter, musikk og ord… og maler i forskjellige farger…

Telemark Røde Kors 7

 Tankene spinner… hva er viktigst for hvem… samhold… å bli sett…resultat…?

Telemark Røde Kors 8_redigerad-1

Å synge er også utrolig gøy… spesielt når vi synger tre sanger på en gang. Pål sine høner, Alle fugler små de er og Fløy en liten blå fugl gjennom vinduet. Det blir ikke vakkert… men det blir utrolig morsomt. Vi starter og slutter på likt, men det som er imellom er helt forskjellig… Det er viktig å være litt leken i hverdagen…

Telemark Røde Kors 10

«Det er akkurat som om vi gir hverandre en gave og glemmer tid og sted et øyeblikk.

Å gjøre noe sammen med andre fører til at vi øker vår energi og glede, vi inspirerer hverandre og det er noe som skjer med oss, akkurat som om det er en energi som bare blir sterkere og sterkere i løpet av den tiden vi er kreative sammen. Det å tilbringe tid sammen med mennesker som har samme interesse og mål og dele noe positivt, gjør meg glad og jeg er sikker på, at det også gjør andre glade!»

Telemark Røde Kors 11

Så var det tid for å vise frem bildene og fortelle hva som er viktigst for deg på jobb.

Det kom frem så utrolig mange fine foredrag…alle snakket rett fra hjertet og det traff alle sine hjerter! Det kom også opp mange spørsmål, dette fordi de alle var så engasjerte og så målrettet på å forstå hverandre… slik at de kunne hjelpe hverandre på en best mulig måte… Det kaller jeg DRØMMEKULTUR… for noen fantastiske mennesker som jobber i Telemark Røde Kors… Utrolig god energi i rommet…

Telemark Røde Kors 12

Her er noen av bitene i puslespillet til Telemark Røde Kors… Summen av alle brikkene gir svaret på DRØMMEKULTUREN:

Trygghet… Å ha passion, at det skjer noe som lykke og suksess og det å se resultater… Det å bli sett var det flere som valgte… Omtanke, medmenneskelighet og samtidig ha humor…. Finne løsninger og se ting på forskjellige måter… Være kreativ… Glede og livslyst… Å være der for hverandre… Samhold – å spille på samme lag og ha bevegelse fra mørke til lys… At noe skjer – aktivitet… Inkluderende og bli satt pris på… Anerkjennelse… Å gjøre en forskjell…

Telemark Røde Kors 9

Tusen takk til Eli Christensen Ducros og alle dere andre ved Telemark Røde Kors for at dere ville komme på Drømmekultur bevisstgjøringskurs hos meg… Det er jeg, Anita Bjørbekk,  veldig takknemlig for…

Ta gjerne kontakt om du ønsker å bli med på kurset Drømmekultur, for å bevisstgjøre deg og dine kolleger på hvor viktige dere er for hverandre og hvordan samspillet dere imellom fungerer.

<<Kontakt

På slutten av dagen var det en som fortalte at han kvelden før hadde sagt til sin kone at det handler sikkert om maling og følelser, det vi skal på i morgen. Siden de hadde fått beskjed om å ha på klær som tålte flekker. Han hadde ikke store forventninger til at dette skulle bli noe gøy da han hørte hva dagens oppgave var, men han var overrasket over hvor gøy, interessant og bevisstgjørende dette hadde vært.

Tilbakemeldinger fra noen av deltagerne:

– Dette var en veldig hyggelig ting å gjøre sammen med gode kolleger. Viktig å ta en pust i hverdagen og tenke igjennom andre ting enn vi gjør vanligvis. Blir kanskje litt bedre kjent?

– Vært et spennende og kreativt kurs. Det har vært annerledes enn det jeg har vært vant til. Jeg oppdaget sider ved meg selv som jeg ikke har sett før. Takk for en spennende dag!

– Hei! Jeg synes dette har vært en fin annerledes dag. Moro å male!! Fint med tips underveis.

– Givende og kreativt å jobbe med utfordringer/jobbrelaterte spørsmål i en sånn prosess. Tvinger oss til å tenke på en ny måte og bevisstgjør.

– Jeg synes kurset var ålreit. Gikk litt ut av komfortsonen. Tenke, føle, velge farger/servietter og male var gøy. Omtanke, respekt, gjensidig godhet er viktig for meg. Kurset skal jeg anbefale for andre. :-)

– Det var muligheter og terapi å tenke over hvordan vi jobber og hva vi kan gjøre for andre. Det fikk meg til å tenke over hvor viktig jobben er for oss, frivillige.

Telemark Røde Kors 13

Se hvor flott Drømmekultur collagen ble… Alle bildene og følelsene som kom frem er like viktige! Det gir et flott og stort bilde av hva Drømmekulturen til Telemark Røde Kors er…

<<Hjem

by admin

Kreativt arbeid

november 20, 2013 in Fantastiske oppdrag by admin

Morsomme oppdrag!

To spente damer gjør seg klare. Vi gru gleder oss. Solbjørg Holter og jeg, Anita Bjørbekk, lurer på hvordan dette skal gå…

Vi har pyntet oss for anledningen og Solbjørg har fått lyse lange fletter…hun har også fått låne en Øst Telemark Bunad av ei venninne, Solbjørg har gått på kvede kurs hos Agnes Buen Garnås og er den av oss som kan dette…

Kreativ jobb1Solbjørg Holter jobber for Tele-tur, de arrangerer turer både innenlands og utenlands. Tele-tur har holdt på med turer siden 1977 og har vært totaloperatør siden 25 år tilbake. Gjennom 25 års erfaring har de opparbeidet seg gode avtaler med fly, hotell og arrangementer over hele Europa. Tele-tur er Telemarks eldste turoperatør.

OTEK – opplæringskontoret for teknologifag, skulle ha en konferanse  i Telemark denne uken, Solbjørg og Tele-tur fikk oppdraget og i samarbeid med OTEK Telemark, satte de opp et tre dagers opplegg. Alt var booket og klart helt til Solbjørg rett før konferansen, fikk beskjed om at de som skulle underholde ikke kunne allikevel. Hun var litt fortvilet da jeg snakket med henne, men så sa hun:

» Jeg tror det er en mening med at du ringte til meg nå…Sønnen din er god til å spille gitar, kan han spille? Når alle folkene kommer, kan du henge ut av vinduet og rope: Sindre nå må du komme og øve…eller noe i den duren?»

Utfordringer er til for å løses, jeg spurte om Sindre Bjørbekk Kongerød ville bli med på dette og det ville han…Vi tar ting på sparket…spennende med utfordringer… du må iallefall være her og nå…i nuet…

Kreativ jobb2Arrangementet skulle foregå i Snipetorpgata 27, hvor selveste Henrik Ibsen bodde en kort periode på midten av attenhundretallet.

Kreativ jobb3En dyktig husholderske dekket på og serverte, hun hadde på seg en flott tidsriktig bekledning, med stor sløyfe bak på forkleet og fine nye blanke knappe støvletter…det var jo slik tjenestejentene gikk kledd på den tiden…

Kreativ jobb4Spente holdt vi øye med vinduet og da flokken nærmet seg, hang jeg ut av vinduet og ropte:

«Sindre, hvor er du? Nå må du komme og øve! Har dere sett Sindre?…»

De ble litt forskrekket med en gang, men de ble fort med på notene. Da de hadde gått inn porten, gjennom svalgangen og klatret opp den litt for bratte trappen til annen etasje, lurte de på om det var her de kunne høre på gitar øving.

Det kunne de, Sindre satt i salongen og spilte «Magnolia» av Roque Carbajo, mens de tok av seg yttertøyet, gikk inn i spisestuen og satte seg.

Kreativ jobb5Så var det Solbjørg og min tur! Vi skulle synge en litt endret PC Stev som Ylvis gutta har laget…

Kreativ jobb6Utrolig morro…og vi hadde med oss «ein laptop frå DELL»!

Kreativ jobb7Mellom hvert vers skulle gjestene spille på kam, med matpapir…. det gikk så det suste….Solbjørg er en kreativ dame med mange morsomme innspill og påfunn…

Kreativ jobb9Kjempeflinke var de… og mye latter ble det, for det er ikke så lett å spille på kam…Når vi føler oss inkludert og gjør noe sammen, skaper vi så utrolig god energi…det er akkurat som om vi gir hverandre en gave…godt samspill……glede…

Kreativ jobb8Sindre spilte «Cold Arrival» av Maneli Jamal på gitar før jeg leste opp en fortelling av Sogyal Rinpoce, Jeg går nedover gaten…denne fortellingen speiler livet så fint…

Avslutningsvis spilte Sindre «Over the Clouds» av Frederic Mesnier, en rolig og nydelig sang…

Kreativ jobb10Publikumet klappet og virket meget fornøyde med forestillingen…

Kreativ jobb11

Kreativ jobb12En mann holdt en takketale og han nevnte at Ida Jenshus, hadde holdt en konsert for dem, på en lignende tilstelning, et par år før hun slo igjennom, han var sikker på at Sindre Bjørbekk Kongerød ville slå igjennom om kort tid…Det var fine ord…og… igjen en stolt mor…

Det er utrolig hva man kan få til sammen…På meget kort varsel la Solbjørg Holter, Sindre Bjørbekk Kongerød og jeg, Anita Bjørbekk, opp et variert opplegg med alt fra skuespill, visdomsord, Ylvis sitt PC stev til nydelig gitarspill…Siren Bjørbekk Kongerød tok de flotte bildene…

«Dette var et inspirerende oppdrag, og så gøy… jeg har virkelig drømmejobben…Dette var en aften fylt av godt samspill, masse energi og kreativ utfoldelse»

Håper du også har en jobb hvor du blir sett og som gir deg glede, utfordring, spenning, energi….osv.

Link til Tele Tur, Sindre Bjørbekk Kongerøs spiller Akaskero og Ylvis – PC Stev:

http://www.teletur.no/

http://www.youtube.com/watch?v=18KegawAPJc&feature=youtube_gdata_player