Kreativ kafe 14 november – og glede skapte vi igjen

Kreativ kafe 14 november

Det har aldri vært så mange på kreativ kafe før, som i dag, utrolig hyggelig at så mange fant veien og ble med og skapte glede… Mennesker i alle aldre var det også, den yngste under et år og den eldste over åtti…

Kreativ kafe 28 nov1

Det ble fortært Sol`s Glutenfrie knekkebrød med krydder gourmetost, heidi`s hasselnøttbunn med eplemos…mmm den smaker nesten som tilslørte bondepiker. Nydelige Vafler og hjemmelagde Chocolate chip cookies, oppskriften er fra Trines Matblogg. Jeg har fått god hjelp til bakingen av min tante og søster. Cookiesene var utrolig gode og så lettvinte… deigen kan lages på forhånd og legges i fryseren. Kjekt å ha dersom du får uventet besøk, bare ta opp av fryseren og stekes i 11 minutter.

Kreativ kafe 28 nov2

Link til oppskriften på de gode Chocolate chip cookiesene:

http://trinesmatblogg.no/2011/05/03/chocolate-chip-cookies-kjeks-med-sjokoladebiter/

Kreativ kafe 28 nov3

Jeg er veldig glad i fortellingen til Sogyal Rinpoce, som er fra den tibetanske boken om livet og døden. Den forteller så fint om livet…

1. Jeg går nedover gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg faller nedi.
Jeg er fortapt… jeg er uten håp.
Det er ikke min feil.
Det tar en evighet å komme seg opp.

2. Jeg går nedover den samme gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg later som jeg ikke ser det.
Jeg faller nedi igjen.
Jeg kan ikke fatte at jeg er på samme sted.
Men det er ikke min feil.
Det tar fortsatt en evighet å komme seg opp igjen.

3. Jeg går nedover den samme gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg ser at den er der.
Likevel faller jeg nedi… det er en vane.
Øynene mine er åpne.
Jeg vet hvor jeg er.
Det er min feil.
Jeg kommer meg opp med det samme

4. Jeg går nedover den samme gaten.
Det er et dypt hull i fortauet.
Jeg går rundt det.

5. Jeg går nedover en annen gate.

Kreativ kafe 28 nov4

Skravling blir det og latter og glede…

Kreativ kafe 28 nov5

Det ble laget mange flotte decoupage bilder, jeg er imponert over alle de flinke kunstnerne…

Kreativ kafe 28 nov6

Det er stor konsentrasjon under arbeidet og man må regne med at det kommer litt maling på fingre og klær… Det kan være lurt å ta på seg noe man ikke er så redd for, eller en skjorte utenpå slik at du ikke ødelegger klærne. Det gikk bra denne gangen, akrylmaling går lett bort i vask, om det ikke har tørket.

Kreativ kafe 28 nov7

Her var det to som fant tonen, lappeteknikk var stikkordet, det var noe disse flotte damene hadde sydd mye. En annen dame hadde tatt med seg strikketøyet, hun var i gang med å strikke et nydelig teppe i forskjellig garn. Det ble også diskutert Pernille Bache sin refleksbevegelse, ?SES!, her var det flere i gang med å strikke med refleksgarn… En av damene utbrøt:

«Jeg er blitt helt hekta på ?SES!»

Jeg gleder meg til å se resultatene…Det er en fantastisk bevegelse Pernille har satt i gang, det kan redde liv. Det er bare å sette i gang å strikke, sy eller hekle med refleksgarn…

Kreativ kafe 28 nov8

Her er et lite utvalg av bildene som ble laget denne gangen. Utrolig flotte! Flere av disse hadde aldri prøvd decoupage før, se hva de fikk til på et par timer.

Neste kreative kafe er torsdag 28 november.

Da blir det også et mini decoupage kurs og det kommer en fantastisk kreativ dame som skal fortelle om en av sine hobbyer … Ole Brum… jeg gleder meg!

Tiden blir utvidet fra kl 12.00-15.00, vi blir ofte sittende og skravle lenge etter kl 14.00.

Kanskje vi ?SES!… og om du har lyst, ta gjerne med deg noe du har laget.

 

<<kreativ kafe

<<Kreativ kafe 31 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 24 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ Kafe 17 oktober – og glede skapte vi

<<Kreativ kafe 3 oktober – og glede skapte vi igjen

<<Kreativ kafe 12 september –  og glede skapte vi