Kreativt arbeid

Morsomme oppdrag!

To spente damer gjør seg klare. Vi gru gleder oss. Solbjørg Holter og jeg, Anita Bjørbekk, lurer på hvordan dette skal gå…

Vi har pyntet oss for anledningen og Solbjørg har fått lyse lange fletter…hun har også fått låne en Øst Telemark Bunad av ei venninne, Solbjørg har gått på kvede kurs hos Agnes Buen Garnås og er den av oss som kan dette…

Kreativ jobb1Solbjørg Holter jobber for Tele-tur, de arrangerer turer både innenlands og utenlands. Tele-tur har holdt på med turer siden 1977 og har vært totaloperatør siden 25 år tilbake. Gjennom 25 års erfaring har de opparbeidet seg gode avtaler med fly, hotell og arrangementer over hele Europa. Tele-tur er Telemarks eldste turoperatør.

OTEK – opplæringskontoret for teknologifag, skulle ha en konferanse  i Telemark denne uken, Solbjørg og Tele-tur fikk oppdraget og i samarbeid med OTEK Telemark, satte de opp et tre dagers opplegg. Alt var booket og klart helt til Solbjørg rett før konferansen, fikk beskjed om at de som skulle underholde ikke kunne allikevel. Hun var litt fortvilet da jeg snakket med henne, men så sa hun:

» Jeg tror det er en mening med at du ringte til meg nå…Sønnen din er god til å spille gitar, kan han spille? Når alle folkene kommer, kan du henge ut av vinduet og rope: Sindre nå må du komme og øve…eller noe i den duren?»

Utfordringer er til for å løses, jeg spurte om Sindre Bjørbekk Kongerød ville bli med på dette og det ville han…Vi tar ting på sparket…spennende med utfordringer… du må iallefall være her og nå…i nuet…

Kreativ jobb2Arrangementet skulle foregå i Snipetorpgata 27, hvor selveste Henrik Ibsen bodde en kort periode på midten av attenhundretallet.

Kreativ jobb3En dyktig husholderske dekket på og serverte, hun hadde på seg en flott tidsriktig bekledning, med stor sløyfe bak på forkleet og fine nye blanke knappe støvletter…det var jo slik tjenestejentene gikk kledd på den tiden…

Kreativ jobb4Spente holdt vi øye med vinduet og da flokken nærmet seg, hang jeg ut av vinduet og ropte:

«Sindre, hvor er du? Nå må du komme og øve! Har dere sett Sindre?…»

De ble litt forskrekket med en gang, men de ble fort med på notene. Da de hadde gått inn porten, gjennom svalgangen og klatret opp den litt for bratte trappen til annen etasje, lurte de på om det var her de kunne høre på gitar øving.

Det kunne de, Sindre satt i salongen og spilte «Magnolia» av Roque Carbajo, mens de tok av seg yttertøyet, gikk inn i spisestuen og satte seg.

Kreativ jobb5Så var det Solbjørg og min tur! Vi skulle synge en litt endret PC Stev som Ylvis gutta har laget…

Kreativ jobb6Utrolig morro…og vi hadde med oss «ein laptop frå DELL»!

Kreativ jobb7Mellom hvert vers skulle gjestene spille på kam, med matpapir…. det gikk så det suste….Solbjørg er en kreativ dame med mange morsomme innspill og påfunn…

Kreativ jobb9Kjempeflinke var de… og mye latter ble det, for det er ikke så lett å spille på kam…Når vi føler oss inkludert og gjør noe sammen, skaper vi så utrolig god energi…det er akkurat som om vi gir hverandre en gave…godt samspill……glede…

Kreativ jobb8Sindre spilte «Cold Arrival» av Maneli Jamal på gitar før jeg leste opp en fortelling av Sogyal Rinpoce, Jeg går nedover gaten…denne fortellingen speiler livet så fint…

Avslutningsvis spilte Sindre «Over the Clouds» av Frederic Mesnier, en rolig og nydelig sang…

Kreativ jobb10Publikumet klappet og virket meget fornøyde med forestillingen…

Kreativ jobb11

Kreativ jobb12En mann holdt en takketale og han nevnte at Ida Jenshus, hadde holdt en konsert for dem, på en lignende tilstelning, et par år før hun slo igjennom, han var sikker på at Sindre Bjørbekk Kongerød ville slå igjennom om kort tid…Det var fine ord…og… igjen en stolt mor…

Det er utrolig hva man kan få til sammen…På meget kort varsel la Solbjørg Holter, Sindre Bjørbekk Kongerød og jeg, Anita Bjørbekk, opp et variert opplegg med alt fra skuespill, visdomsord, Ylvis sitt PC stev til nydelig gitarspill…Siren Bjørbekk Kongerød tok de flotte bildene…

«Dette var et inspirerende oppdrag, og så gøy… jeg har virkelig drømmejobben…Dette var en aften fylt av godt samspill, masse energi og kreativ utfoldelse»

Håper du også har en jobb hvor du blir sett og som gir deg glede, utfordring, spenning, energi….osv.

Link til Tele Tur, Sindre Bjørbekk Kongerøs spiller Akaskero og Ylvis – PC Stev:

http://www.teletur.no/

http://www.youtube.com/watch?v=18KegawAPJc&feature=youtube_gdata_player